Kommunisták, muszlimok gúnyolódtak a Notre-Dame-i tűzvészen

2019. április 17. 08:48

A bevándorláspárti baloldalon mindig van lejjebb.
Kommunisták, muszlimok gúnyolódtak a Notre-Dame-i tűzvészen

 

Az Unef nevű francia diákszervezet két munkatársa is botrányos kijelentéseket tett a Notre-Dame székesegyházat sújtó tűzvésszel kapcsolatban – írja Mandiner francia lapokra hivatkozva.

Édouard Le Bert, aki „antirevizionista kommunistának” tartja magát, Twitter-oldalán ezt írta gúnyolódva:

Kitört a nemzeti dráma, ég egy katedrális teteje”.

Az Unef vezető tagjának bejegyzése óriási felháborodást keltett. Le Bert azzal védekezett, hogy a tűzvész után végre alkalom nyílik a felújításra, a tetőszerkezet és a huszártorony amúgy is 19. századi. (Persze, az ifjú kommunista téved, az elpusztult tetőszerkezet jelentős része a 13. században készült.)

 

Le Bert, miután látta, hogy ebből nem fog jól kijönni, privátra állította át Twitter-fiókját. A francia diákszervezet másik tagja, Hafsa Askar még Le Bert-tet is túllicitálta. Az ifjú muszlim azt írta:

Az emberek elsírják magukat néhány fadarab miatt. Túlságosan is szeretitek a francia identitást, pedig igazából mindenki leszarja az egészet, csak ti, fehérkék deliráltok. […] Leszarom a párizsi Notre-Dame-ot, mert leszarom a francia történelmet”.

A twitterezők (érthető módon) a muszlim fiatalt sem kímélték, így Le Bert-hez hasonlót lépett Askar is: letörölte a fiókját. A hölgy korábban arról is tweetelt, hogy „el kéne gázosítani az összes fehér embert, ezt az alsóbbrendű fajt”.

Az Unef elnöke, Mélanie Luce először védeni próbálta a mundér becsületét, később azonban a szervezet kénytelen volt elhatárolódni tagjai kijelentéseitől.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: