Hivatalos: csaló Jobbik – Választási csalás gyanúja miatt az Országgyűlés felfüggesztette a jobbikos képviselő mentelmi jogát

Az Országgyűlés úgy döntött, hogy felfüggeszti a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogát

Az Országgyűlés úgy döntött, hogy felfüggeszti a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogát. Farkasról még tavalyi országgyűlési választási kampányról került elő egy hangfelvétel, ahol egy LMP-s politikus választókerületi visszalépéséért akár fizetni is hajlandó lett volna.

 

Az Országgyűlés megszavazta, hogy a vizsgálat idejére felfüggesszék Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát.

Farkas Gergely

Az Országgyűlés 151 igen szavazattal (hat nem szavazat ellenében) szavazta meg a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, tartózkodás nem volt – írja az MTI.

Farkas Gergely az Országgyűlés plenáris ülésén nem kívánt élni a felszólalás lehetőségével.

Ez azt jelenti, hogy a Legfőbb Ügyészség kivizsgálhatja azt a nyilvánosságra került esetet, amelynek során Farkas Gergely pénzt ajánlott fel egy LMP-s képviselőjelölt visszalépéséért. Az ügyészség szerint ugyanis a jobbikos politikus cselekménye a választás rendje elleni bűntettnek minősül.

600 ezer forint

2018 márciusának második felében, a kampány utolsó hónapjában látott napvilágot egy hangfelvétel a jobbikos Farkas Gergely és az LMP egyéni képviselőjelöltje, Midi Melánia beszélgetéséről. Mindketten a kiskunhalasi egyéni választókerületben indultak.

Midi Melánia

Farkas azért hívta fel Midi Melániát, hogy rábeszélje a visszalépésre. A hölgy közölte, hogy nem szeretne visszalépni, és a kampányba eddig is sok pénzt fektetett be, saját elmondása szerint körülbelül 600 ezer forintot. Mint mondta, addigra már megrendelte a plakátjait, sokat utazott és saját maga gyűjtötte az aláírásokat a hideg időben. Ráadásul, ha visszalép, akkor búcsút inthet az állami támogatásnak is.

Miért, ha kifizetjük, akkor visszalépsz?”

– kérdezte Farkas Gergely. Midi a kérdésre úgy reagált, hogy ez egy kicsit azért erős volt.

Farkas Gergely végül a 2. helyen végzett a Bács-Kiskun megyei 5. számú választókerületben a szavazatok 33,28 százalékát megszerezve, míg Midi Melánia a 4. helyen végzett a szavazatok 2,32 százalékát megszerezve.

Az ügyészség szerint a Farkas által feltett kérdés a választás rendje elleni bűntettnek minősül. Azonban a nyilvánosságra került hanganyag egy vágott verzió, így elképzelhető, hogy nemcsak emiatt a mondat miatt kell felelnie a jobbikos képviselőnek, hanem mással is megpróbálta befolyásolni az LMP-s Midi Melániát a visszalépés érdekében.

(Bácskai Balázs, 888.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: