Elkapta az Interpol Gyurcsányék üzlettársát

2019. március 4. 13:18

Az Interpol megtalálta és elkapta Gyurcsányék üzlettársát, egy hosszú ideje bujkáló bolgár bankárt, akit Cvetan Vaszilevnek hívnak.

safe_image.png

 

Ripost információi szerint az In­ter­pol rá­buk­kant Gyur­csány Ferenc és Dob­rev Klára cégtársára. Az egyik leg­hír­hed­tebb eu­ró­pai bű­nöző itt a szom­széd­ban, Belg­rád­ban buj­kált. Bul­gária máris kérte az évek óta kö­rö­zött ban­kár ki­ada­tá­sát.

Gyilkosságra készült

Dobrevék körözött üzlettársa a sajtóinformációk szerint bérgyilkosokat fogadott egy bolgár médiatulajdonos megölésére, aki le akarta leplezni a Vaszilev klán üzelmeit. Így akarták elnémítani a sötét ügyeket leleplező újságírókat.

Az ijesztő bűncselekményt több nemzetközi újságíró-szervezet is szóvá tette.

Az Interpol korábban Bécsben és Svájcban is vadászott a nemzetközi körözés alatt álló Cvetan Vaszilevre, akit most Belgrádban végre megtaláltak.

Érdekes kérdés, hogy Gyurcsányék a körözés ideje alatt tartották-e vele a kapcsolatot, s ha igen, hogyan, illetve: ki volt a közvetítő?

Bankrablás, pénzmosás, csődbűntett

Vaszilev ellen (Bulgária kérésére) egy nagybank kifosztása miatt adtak ki nemzetközi körözést. Vaszilev 600 milliárd forintnak megfelelő eurót lopott ki a szófiai Corpbankból.

Sajtóértesülések szerint pénzmosás és csődbűntett gyanúja miatt is büntetőeljárás folyik ellene.

A szervezett bűnözés elleni bolgár ügyészség vádirata Vaszilev ellen 210 000 oldalt tartalmaz. Meghallgattak több mint 400 tanút, 27 szakértő több mint 90 szakértői jelentést készített. A körözött Vaszilevet azzal vádolják, hogy több milliárd banki pénzt használt fel személyes céljaira. A bankból eltűnt háromszáz VIP-hitelfelvevő összesen 400 milliárd forint értékű kölcsönről szóló dossziéja. Ezeket a kölcsönöket csak ebben a dossziéban jegyezték fel, elektronikusan nem maradt nyomuk. Számos politikus és oligarcha is ott lehet a soha vissza nem fizetendő hitelt felvevők között.

Végre megvan Vaszilev

Újabb fejezetet nyit a szövevényes bűnügyben, hogy az Interpol végre rábukkant a régóta bujkáló Vaszilevre. Így a bolgár nyomozóhatóságoknak végre lehetőségük lehet az ügy teljes felderítésére. A Ripost úgy értesült, hogy Bulgária a két ország közötti kiadatási egyezmény alapján máris kérte Vaszilev kiadatását.

Gyurcsányék először tagadtak

Amikor a kínos ügy napvilágra került, Gyurcsányék először még azt is tagadni próbálták, hogy ismerik a nemzetközi körözés alatt álló veszélyes bűnözőt. Csak miután a Ripost közzétette a cégbírósági bizonyítékokat, tettek beismerő vallomást. Több politikus ezután felszólította Dobrev Klárát és Gyurcsány Ferencet, hogy fejezzék be végre a hazudozást.

 

888.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: