A Jakab-interjú miatt László Petrát és Szarvas Szilvesztert is kitiltották a Parlamentből – Fellebbez a PS

A PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettesére, Szarvas Szilveszterre és portálunk operatőrére, László Petrára is lesújtott Kövér László házelnök parlamenti sajtótudósítás rendjére vonatkozó szigora, az Országgyűlés sajtófőnöke ugyanis ma László Petrát és Szarvas Szilvesztert is kitiltott az Országházból és az Országgyűlés Irodaházából, mert a jobbikos Jakab Péterrel hétfőn a sajtó számára nem engedélyezett területen, a Kupolacsarnok körfolyosóján készítettek interjút. László Petra és Szarvas Szilveszter április 23-ig nem léphet be a Parlamentbe és a Képviselői Irodaházba – tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke. Szerkesztőségünk természetesen él a fellebbezés lehetőségével, amelyben az eltiltás időtartamának mérséklését kérjük majd Kövér Lászlótól.

 

A kitiltáshoz és az ügy előzményéhez hozzátartozik, hogy Szarvas Szilveszter hétfőn a Parlament kék társalgójában, még engedélyezett helyen csípte el Jakab Pétert, a Jobbik frakcióvezető-helyettesét, hogy korábbi durva, antiszemita és hangosan, vállalhatatlanul zsidózó kijelentéseivel szembesítse, de az újabban már zsidó felmenőire hivatkozó Jakabnak olyan kínosak voltak a kérdések, hogy megpróbálta menekülőre fogni és kilépett a Kupolacsarnok körfolyosójára, ahova kollégáink is követték, hogy szóra bírják. Természetesen Szarvas Szilveszter tisztában volt azzal, hogy a Kupolacsarnokban már nem forgathatnak, de állítása szerint a hírérzékenység vitte előre és nem akarta hagyni, hogy Jakab Péter elmenekülhessen, és kibújhasson a kérdések elől.

 

Érdekes, hogy bár Kövér Lászlót rendre részrehajlással vádolja az ellenzéki média, amiért korábban többek között a 444 és az Index egyes munkatársait is kitiltotta az épületből, ám valójában ugyanilyen szigorú szankciók érik a konzervatív-jobboldali sajtó munkatársait is. Korábban már az Echo TV Informátor című oknyomozó műsorának teljes stábját, Bohár Dánielt, Miklósvölgyi Csabát és Pál Sámuelt is kitiltották a Parlamentből, de László Petra is kapott már ilyen büntetést, mint ahogy most az Echo TV operatőre, Miklósvölgyi Csaba is újfent is tiltás alatt áll, miután a Képviselői Irodaház menzáján fotózta az olcsó menüért sorba álló MSZP-s Ujhelyi Istvánt.

Íme Jakab Péter és Szarvas Szilveszter hétfői szócsatája: 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: