Minden törpe fel akar ülni a nagy hullámra – Reakciók a Sargentini-jelentés megszavazására

fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger

Elkezdtek özönleni a mikroszereplők rendkívül fontos véleményei a Sargentini-sejtés elfogadását követően. A Liberálisok a liberális erők önünneplésén felbuzdulva megpróbálja elfogadtatni a magyar parlamenttel is a haladók legújabb vívmányát, Hadházy Ákos pedig az LMP-s belharcos hagyományokat folytatva még mindig nem bír lekattanni volt pártjából, ahonnan sikerült erkölcsi alapon kibuknia. Szinte borítékolható volt, hogy a Momentum lesz a legviccesebb, és így is lett. Ők nemcsak a rendszer szidásában egyre erősebbek, de most már befolyást is képzelnek maguk köré.

Bősz Anett, az önmagukra többes számban hivatkozó Liberálisok egyetlen parlamenti képviselője is megmutatja, mi fán terem a politika. Állítólagos pártja közleménye szerint a politikusnő benyújtja a magyar országgyűlésnek is a Sargentini-jelentést, hogy világos állásfoglalást csikarjon ki mindenkitől, és kiderüljön,

ki támogatja a parlamentben az európai értékeket, a jogállam és demokrácia helyreállítását, és ki az, aki nem.

Talán Bősz Anett még nem hallott arról, hogy a magyar országgyűlésben is létezik a tartózkodás lehetősége, ráadásul a porig rombolt magyar jogállamban, a fékek és ellensúlyok törmelékei között nem is trükköznek vele olyan gátlástalanul, mint a szuperdemokratikus Európai Parlamentben. Nyilvánvaló, hogy Bősz célja semmi több, mint kicsit láthatóvá tenni a pártocskáját, de félő, hogy nem találta meg azt a követ, amelyet a vízbe dobva hullámokat tud csapni.

Az Országgyűlés Liberálisokkal azonos méretű frakciója, Hadházy Ákos az LMP tartózkodásán háborodott fel. A Sargentini-jelentésről nem szavazó volt pártját gyávának és megalkuvónak tartja, amiért megijedt, hogy a kormánypropaganda nemzetárulónak nevezi majd őket. Azt viszont örömmel vette tudomásul, hogy Szél Bernadett, az LMP volt társelnöke, akivel Hadházy együtt fordította szembe a pártot saját eredeti küldetésével elhatárolódott az LMP mostani döntésétől.

A SZÍVTIPRÓ GIMI MÉG MINDIG NEM JÖTT KI A GYEREKSZOBÁJÁBÓL

A Fidesz hivatalosan is konzervatív pártból szélsőségessé vált – ez jutott eszébe a Momentumnak a többedik ugyanolyan Európai parlamenti bohóckodás láttán. Az mondjuk mentségként elképzelhető, hogy például a Tavareş-jelentés nekik tényleg nem mond semmit. Fekete-Győr Andrásék akkoriban még az őket temérdek politikai tapasztalattal felvértező nyugat-európai jogászi gyakorlataikon és biciklisfutár kalandjaikon se voltak túl, politikai értelemben még a csattogós lepkét tologatták a portugál kommunista jelentésének 2013-as elfogadásakor. A pártelnök ráadásul az európai emberek által közvetlenül választott EP-képviselők döntéséről hadovál Facebook-bejegyzésében, ami azt mutatja, hogy a Liliom utca hollétén és az ALDE, illetve az Európai Parlament liberális frakciójának azonosságán túl az EP-választások hátterével sincs tisztában.

Berg Dániel, a lila mozgalmacska legpityergősebb tagja viszont megvigasztalt mindenkit: A Momentum ugyan egyetért a jelentés tartalmával, de mindent megtesz annak érdekében, hogy ne léphessen életbe a hetes cikkely. A három százalékos Szívtipró Gimi tehát latba veti minden befolyását. Talán még Emmanuel Macron nagymamájával is beszélnek ez ügyben.

SOROS HÁLÓZATA ELÉGEDETT SOROS KÉPVISELŐINEK SZAVAZÁSÁVAL

Azon pedig aligha van okunk meglepődni, hogy Soros György ügynökhálózata örömmel konstatálta, hogy az EP ismét megszavazott valamit, ami után lényegében nem fog történni semmi. Iván Júlia, az Amnesty International e hónap végén leköszönő magyarországi igazgatója egyenesen történelmi napnak minősítette az Európai parlamenti gittegylet mai szavazását. Iván úgy véli, „Magyarország egyre távolabb kerül a közös értékektől”, igaz, ezeknek a közös értékeknek a pontos leírását Iván Júlia bejegyzésében is hiába keressük. A mai nap az örömé a haladó oldalon, nem a tárgyszerűségé.

Az EP képviselők helyesen döntöttek. Most a tagországok állam- és kormányfőin a sor, hogy az Európai Tanácsban kövessék a parlament példáját

– zárta hazaárulásból jeles röpdolgozatát.

Az Amnesty édestestvére a sorosi teremtésben, vagyis a Helsinki Bizottság már a feladatokra összpontosít. A szokásos, magyar állampolgárokért aggódó panelszöveg mellett az európai demokrácia megvédéséért szállnak síkra, amelyben szerintük a magyar társadalomnak, a Magyar Helsinki Bizottságnak és a civil társadalom valamennyi szereplőjének komoly felelőssége lesz. Feltehetően a civil társadalom azon 0,1 százalékára gondolnak, amelyek szintén Soros nyílttársadalmi tojásaiból keltek ki idehaza.

forrás: facebook.com, 24.huatv.hu

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: