A Sargentini-jelentés vitája – percről percre

HÍR TV

2018. szeptember 11., kedd 14:55, frissítve: kedd 15:06

Kedden vitázik, majd szerdán szavaz az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről, amelyet a testület illetékes bizottságában korábban nagy többséggel elfogadtak. Kövessék a vitát percről percre a Hír TV weboldalán.

• Kedden vitázik, majd szerdán szavaz az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről, amelyet a testület illetékes bizottságában korábban nagy többséggel elfogadtak. Bővebben>>>

• A miniszterelnök a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, mielőtt elindult volna a franciaországi Strasbourg-ba a Sargentini-jelentés vitájára kedden.  Az hangzik el benne, hogy az ítéletet már megírták.

• Orbán Viktor miniszterelnök meg fogja védeni Magyarország becsületét az igaztalan vádakkal szemben, ki fog állni a magyarokért a Sargentini-jelentés kedd délutáni európai parlamenti (EP) vitájában – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján kedden.

15:27

Nulla toleranciát alkalmaznak az uniós pénzek elsikasztásával és csalásokkal kapcsolatban az Európai Unió és szervezetei, szögeti le a politikus.

15:26

Timmermans szerint aggasztóak a civil szervezeteket vegzáló törvények, valamint a beándorlókkal való bánásmód. Meg kell vizsgálni, hogy ezek mennyire felelnek meg az uniós jogszabályoknak, alapvelveknek. Emiatt bírósághoz is fordultak, teszi hozzá.

15:24

Frans Timmermans, holland politikus, diplomata, az Európai Bizottság jelenlegi alelnöke, folytatja. Azt mondja, hogy a bizottság egyet ért a Sargentini-jelentés pontjaival, aggodalmaival.

15:21

Nem szabad hagyni, hogy a páros lábbal tiporja egy olyan ország az Európai Unió alapvelveit, amelyik rengeteg pénzhez jut Brüsszelből, jelentette ki a kulturális szakbizottság vezetője. Hangúlyozta, az országban korlátozzák a szabadságjogokat.

15:18

Az EU-s költségvetésből nagy forrásokat kap az ország, de nem tesz eleget az elvárásoknak, ezért a VII-es cikkely benyújtását javasolta bizottságunk. A kulturális szakbizottság vezetője folytatja.

15:17

STRASBURG

Fontos, hogy ne csak szavak legyenek az Európai Unió alapelvei, zárta szavait Judith Sargentini a vitában, majd átadta a szót az uniós költségvetési tanács vezetőjének.

15:17

STRASBURG

Gyakran európai uniós pénzekből táplálkoznak, az Európai Unió adófizetőinek pénzéből, akik ellehetetlenítik a civil szervezeteket Magyarországon, tette hozzá. Ezen a nyáron az egyik utolsó, független médium is tulajdonost váltott, a civil szervezeteket úgynevezett adója is éltbe lépett, sorolta Sargentini.

15:06

BUDAPEST

A kérdés az, hogy maradunk-e a kialakult mocsárban, vagy képes-e Európa alkalmazkodni a kialakult helyzethez – utalt a migrációs válságra Boros Bánk Levente. Hozzátette: a holnapi Sargentini-dokumentumról szóló szavazás és az EP választások is erről szólnak majd.

14:43

STRASBOURG

Hamarosan kezdődik a Sargentini-jelentésről szóló vita az Európai Parlamentben, amit a Hír TV élőben közvetít.

A jelentés szerint Magyarországon nincs jogállamiság és demokrácia, valamint nem érvényesülnek az európai uniós jogok. A magyar kormány szerint a jelentés politikai támadás Magyarország bevándorláspolitikája miatt. A vitán Orbán Viktor személyesen vesz részt. A kormányfő rövid videóüzenetben jelezte azért érkezett Strasbourgba, hogy megvédje a magyar embereket az igazságtalan vádakkal és hazugságokkal szemben.

1 / 1

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: