AZ EP KORLÁTOZZA ORBÁN VIKTOR FELSZÓLALÁSÁT

A brüsszeli bürokraták demokráciáról alkotott képét tökéletesen megmutatja, hogy mindenáron el akarják hallgattatni a másik felet, nehogy véletlenül a józan ész arasson diadalt a nyílt társadalmat pártoló Soros-frakció fölött.

Hírek 2018.09.07., péntek – Tamás Dániel

Az Európai Parlamentben szeptember 11-én tárgyalandó Sargentini-jelentés vitájában súlyosan korlátozzák Orbán Viktor magyar miniszterelnök megszólalási idejét. A példátlan korlátozás megmutatja, hogy Brüsszel mennyire veszi komolyan a demokratikus alapelveket és a szólás szabadságát.

Sajtóértesülések szerint Orbán Viktor miniszterelnök hét perces időkeretben szólhat hozzá a Sargentini-jelentés európai parlamenti vitájához. Brüsszel szakított a 2011 óta bevett szokásokkal, mely szerint Orbán Viktor jellemzően 20 percig beszélhetett a vita elején, valamint a vita végén is válaszolhatott a Magyarországot ért rágalmakra.

 

 

 

Screenshot_3

Az EP bizottsága súlyosan korlátozza a magyar miniszterelnök megszólalási lehetőségét, hiszen 20 helyett 7 percet beszélhet és a vita végén sem reagálhat. A demokrácia és szólásszabadság önjelölt “védelmezői” úgy akarják érvényre juttatni nézeteiket, hogy súlyosan korlátozzák a demokratikus úton harmadik kétharmadát megszerző miniszterelnököt.

A felháborító lépés mögött valószínűleg az a megfontolás húzódik, hogy hét perc alatt Orbán Viktor képtelen lesz reagálni valamennyi, a jelentésben szereplő számos hazugságra, így az EP-képviselők csupán a torz, hazugságoktól hemzsegő dokumentum állításait fogják ismerni. A brüsszeli bürokraták demokráciáról alkotott képét tökéletesen megmutatja, hogy mindenáron el akarják hallgattatni a másik felet, nehogy véletlenül a józan ész arasson diadalt a nyílt társadalmat pártoló Soros-frakció fölött.

 

Borítófotó: Orbán Viktor az Európai Parlament plenáris ülésén 2017. április 26-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: