Orbán Viktor: Direktor úr, nyugodj békében

Cropped landscape

!
2018-08-3115:22
A függöny legördült. Hálát adunk, hogy részesei lehettünk egy egyszeri és megismételhetetlen előadásnak, amit egy rendkívüli művész és példás hazafi élete adott nekünk – kezdte megemlékező beszédét Orbán Viktor Kerényi Imre temetésén. Kerényi Imre Kossuth-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, zseniális rendező, nagy jobboldali kultúrpolitikus és miniszterelnöki megbízott augusztus 11-én 74 éves korában halt meg.
Magunk előtt látjuk őt a rendezőt, a tanárt, a szerkesztőt, a magyar kultúra fáradhatatlan harcosát, ahogy panyókára vetett zakóban kettesével veszi a lépcsőfokokat. Mindig sietett, állandóan dolga volt – így emlékezett vissza a magyar miniszterelnök az augusztus 11-én elhunyt Kerényi Imrére.
Azt hittem nemcsak harcolni, hanem célba érni is együtt fogunk. Mert ugyanúgy oda fogunk érni, efelől nincsen semmi kétely, ahogy benned sem volt soha. Odaérünk nélküled is, de az nem ugyanaz lesz, mintha velünk lennél

– mondta Orbán Viktor. 

Kerényi Imre keresztény magyar férfi volt, aki megtalálta az utat, hogy egyszerre szolgálhassa Istenét, hazáját és családját. Örüljünk, hogy megtalálta a boldog élet kulcsát. Örüljünk, hogy a barátunk ilyen szerencsés ember lehetett. Direktor úr, nyugodj békében! – zárta szavait a miniszterelnök.

Orbán Viktor teljes beszéde Kerényi Imre temetésén:

ECHO TV  – A nemzet hangja

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: