Gajdics Ottó a PS-nek: Marhaság, hogy megszűnne a Magyar Idők

Pilhál Tamás
Minden valóságalapot nélkülöző bulvárkacsa, amit a Népszava állít – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Gajdics Ottó annak kapcsán, hogy a baloldali napilap kedden reggel azzal rukkolt elő, hogy megszűnik a Magyar Idők. Az álhírt a teljes balliberális médiahadsereg kritikátlanul átvette, ám még arra sem vették a fáradságot, hogy annak valóságtartalmáról megkérdezzék az érintettet…

 

 

74856_fa_20170105_1684

A Népszava névtelen forrásra hivatkozva kedden azt írta: „valóban újraindul a Magyar Nemzet, de ezzel párhuzamosan megszűnik a Magyar Idők”. Jól értesültnek gondolt informátoruk szerint „a politikai napilapok piaca olyan kicsi Magyarországon, hogy nem lenne semmi értelme megtartani a Magyar Időket”, a két napilap ugyanis innentől kezdve óhatatlanul is versenytársává válna egymásnak. Ennek kapcsán portálunk megkereste Gajdics Ottót, a Magyar Idők főszerkesztőjét, aki határozottan cáfolta a Népszava „értesülését”. Mint fogalmazott:

Ez egy minden valóságalapot nélkülöző bulvárkacsa. Egyetlen szó sem igaz belőle. Jelenleg nincs is napirenden ez a kérdés, így döntés sem születhetett róla.

A NAGYBETŰS „SZAKMA”…

A Népszava álhírét a teljes balliberális média (Index, 24.hu, hvg.hu, 444.hu, 168 Óra, ATV, Mérce, napi.hu, propeller.hu, Magyar Narancs, infostart.hu, blikk.hu, Alfahír stb.) kritikátlanul átvette, és arra sem vették a fáradságot, hogy egy telefont megeresszenek Gajdics Ottónak vagy a Magyar Idők tulajdonosának, igaz-e egyetlen szó az egészből… Úgy tűnik, a legalapvetőbb szakmai alapszabályról („hallgattassék meg a másik fél”) még nem hallottak. Mindez azért is beszédes, hiszen e lapok jelentős része magát tekinti az újságírás, a „SZAKMA” egyedüli letéteményesének, a nemzeti-jobboldali lapokat viszont „propagandatermékeknek”, az ott dolgozókat „propagandistáknak” csúfolja, akiknek úgymond „semmi közük a szakmához”. Ennyit erről.

Harrach Péter, a KDNP alelnöke néhány napja azt nyilatkozta az ATV-nek: augusztus 25-én, tehát a lap alapításának 80. évfordulóján „igazságos és méltányos” lenne újraindítani a Magyar Nemzetet. Mint ismert: a Magyar Nemzetet annak korábbi tulajdonosa, Simicska Lajos zárta be két nappal a baloldal választási bukása után. Emiatt több tucat újságíró került akkor az utcára.

Vezető kép: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: