A főpolgármesteri székről, és egy hosszú sétálóutcáról álmodozik Puzsér Róbert

Jövő ősszel elindulna a főpolgármester-választáson Puzsér Róbert. A publicistának azért pattant ki a fejéből ez a remek ötlet, mert megvalósítaná egy régi álmát, a Sétáló Budapest koncepcióját. Puzsér természetesen nem vágyik pénzre és hatalomra, ezért bárkinek a javára szívesen visszalép, aki felvállalja ezt a programot. Tarlós István jelenlegi városvezetővel egyébként nincs gondja, úgy véli a főpolgármester nem menedzseli rosszul a hétköznapokat, viszont úgy gondolja, a városból jelen pillanatban “fájdalmasan hiányzik, az a vízió és az identitás”.

Fontolgatom, hogy jövő ősszel elindulok a főpolgármester-választáson, hogy képviseljem és megvalósítsam régi álmomat, a Sétáló Budapest koncepcióját. A terv arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a budapestieknek: teremtsünk összefüggő sétálóövezetet a Budai Várnegyedtől a Deák térig, a Jászai Mari tértől a Fővám térig! Tegyük sétálóhíddá a Lánchidat! Teremtsük meg a város és a folyó szerves kapcsolatát a húgyszagú rakpart helyén bárokkal és kávézókkal!

– írja a Facebookon Puzsér Róbert

A publicista úgy véli, ki kellene tiltani az autóforgalmat a város szívéből és egységes városképet kellene teremteni, egységes arculatú bolti és éttermi portálokkal.

Tarlós István igazán nem menedzseli rosszul a hétköznapokat, nincsenek korrupciós ügyei, és egy minimális mértékű autonómiát is kiharcolt a kormánnyal szemben. Demszky Gábor jószándékú semmittevése után végre van gazdája Budapestnek. Nem hiszem, hogy ennél sokkal nagyobb mozgásteret, több forrást és fejlesztést ki lehetne rugdosni a kétharmadból. Ami viszont Tarlós István Budapestjéből fájdalmasan hiányzik, az a vízió és az identitás. Ezt a várost az adottságai Európa legszebb fővárosává tehetnék – mindössze birtokba kéne vennünk, és megtölteni élettel, sporttal, kultúrával: fákat ültetni, füvesíteni, elektromos alapon közlekedni.

– vélekedik Puzsér.

Apublicista saját bevallása szerint azonban tisztában van az esélyeivel, ezért ha bármelyik végső győzelemre esélyes jelölt – akár Tarlós István, akár az ellenzéki pártok jelöltje – felvállalja ezt a programot, visszalép a javára.

Nem hatalmat, nem pénzt, nem pozíciót akarok – mindössze azt, hogy a marketinghazugságoknál meg a mocskolódásnál többről szóljon a politika. Szóljon arról, hogy milyen Budapestet, milyen levegőt és mennyi zöld területet akarunk! Szóljon arról, hogy kik vagyunk, és mivé akarunk válni; ne arról, hogy azok ott milyen mocskok, és miként fogjuk őket bebörtönözni!

– álmodozik a költő, aki – ahogy Hír TV-s műsoraiból kiderült – tele van kétségekkel.

A teljes bejegyzést itt olvashatja.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: