Újra jobboldali lesz a Hír TV

Távozott szerdán a Hír TV-től mások mellett Kálmán Olga, Csintalan Sándor, Bodacz Balázs, Lampé Ágnes és György Zsombor. A Simicska Lajos korábbi tulajdonából Nyerges Zsolt érdekeltségébe került csatornánál délelőtt tartottak rendkívüli értekezletet a tulajdonosváltásból következő átszervezésekről. Nyerges tájékoztatása szerint a jövőben sem kíván beleszólni a média munkájába, ezért tanácsadóként Liszkay Gábort kérte fel a televízió szakmai irányítására. Az elhíresült G-nap után a Hír TV-nél maradt, vagy később csatlakozó újságírók közül sokan bizonyára másutt folytatják munkájukat, mivel szerdán olyan húzóműsorok szűntek meg, mint az Egyenesen, a Tantusz, illetve a Szabadfogás. Cikkünket később videóriporttal frissítjük. 

A PestiSrácok.hu stábja szerdán élőben közvetítette a délelőtt kezdődött rendkívüli értekezlet fejleményeit, az esemény mindössze néhány percig tartott, és az akkori bejelentések még nem tartalmazták azokat a neveket, műsorokat, amelyek lekerülnek a Hír TV képernyőjéről. Az értekezleten Nyerges Zsolt mindenkinek megköszönte az eddigi munkáját, és kijelentette: a csatorna a médiapiaci változások közepette is megőrizte vezető pozícióját, amelyet főképp az ott dolgozók érdemének nevezett.

Az új tulajdonos hangsúlyozta, hogy egy hírcsatornánál nem lehetnek üresjáratok, ezért a szakmai színvonal, és a folytonosság biztosításának érdekében Liszkay Gábort kérte fel médiatanácsadónak, Liszkay pedig elfogadta az ajánlatot. Nyerges megköszönte az átmeneti időszakban a Hír TV-t vezérigazgatóként irányító Pauwlik László munkáját, utódjául egyúttal Répásy Bálintot nevezte ki. Répásy általános helyettese Korda Judit, a tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettes Szikszai Péter, a hírigazgató Mentes Katalin, az online-főszerkesztő pedig Pósa Árpád lesz.

CSINTALANT NEM LEPTÉK MEG A VÁLTOZÁSOK

A Hír TV székházánál stábunk megszólaltatta Csintalan Sándort, aki elmondta, nem várta meg, hogy felmondjanak neki, hanem az értekezleten bejelentette távozását.

Csintalan még a szerdai események előtt azzal hűtötte a kedélyeket, hogy tévednek, akik szerint a csatorna sorsa most dől el, mert – mint közölte – az már az áprilisi választáskor megpecsételődött.

Csintalan Sándor ezt vélhetőleg azokra érthette, akik a G-nap után erősítették Simicska Lajos médiabirodalmát, és most az oligarcha a köz és az üzleti életből távozásával parkolópályára kerülhetnek. Csintalan stábunknak elmondta, egyelőre nem tudja, hogy a későbbiekben vállal-e médiaszereplést.

ÁLLÁST KERES KÁLMÁN OLGA

Ugyancsak nem tudja, miképp folytatja a munkáját Kálmán Olga, aki szerdán szintén távozott a Hír TV-től. Az ATV-től nemrég átigazolt műsorvezető egyúttal hangsúlyozta, hogy a médiában képzeli el a jövőjét.

A csatorna déli híradója még említés szintjén sem foglalkozott a tulajdonosváltásból következő átszervezésekkel, később a képernyő alján futó hírcsík tájékoztatott csak a változásokról annyiban, hogy Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorait többé nem sugározzák. Helyszíni információink szerint megszűnnek az Egyenesen, az Egyenesen plusz , a Tantusz és a Szabadfogás nevű műsorok, és kérdéses, hogy a Szamizdat adásban marad-e.

Kálmán és Csintalan mellett olyan arcok is távoztak szerdán a Hír TV-től, mint Lampé Ágnes, Bodacz Balázs és György Zsombor műsorvezető-szerkesztők, illetve Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Nagy Zoltán hírigazgató és Zimon András felelős szerkesztő is.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: