SCHILLING A MAGASBÓL

Másfél hónappal a sokkoló hír után – hogy tudniillik Schilling Árpád a jobboldal újabb győzelme miatt távozik Magyarországról – a nagytermészetű színházi rendező minap újabb sodró erejű bejelentést tett. „Az ellenzék egy szartenger” – írta Facebook-oldalán. Korrekt látlelet.

2vKRlG3mZKU

Schilling Árpád

 

 

Az elemzés számos más gondolatával is tökéletesen egyet lehet érteni. Például amikor Árpi ekképp kesereg: „A szégyen már nem jó kifejezés a ti semmittevésetekre (…) Már most látszik, hogy ami belőletek jön, az csak a meleg levegő (…) Kamupártok vagytok, kamuüzenetekkel, kamuképviselőkkel.”

Persze, hogy meglegyen a kellő felütés, mindenekelőtt lefasisztázza az Orbán-kormányt, csak azután teszi fel kérdéseit övéi­nek: „Ez nektek a bojkott? (…) Sem a parlamentbe való belépést, sem az EU-s választásokat nem meritek visszautasítani, de amikor beültök végre a kényelmes, felújított székekbe, akkor indul az »én meg nem nyomom ezt a gombot«”?

A mennydörgésből sokat levesz, hogy nem derül ki belőle, ez már a messzi emigrációban íródott, avagy el sem ment itthonról az igét hirdető színházi rendező. (Színház? „Az állati ösztönökre ható, provokatív, alantas »darabokat« bemutató Krétakör nem színkör, hanem egy nagy darab szar” – Szentesi Zöldi László szíves közlése.)

Annak idején a nagy csinnadrattával bejelentett távozási közlemény a lőtéri kutyát sem érdekelte. Mártírunkat nemhogy marasztalta volna bárki is, Gyurcsány Ferenc klasszikussá lett kijelentését ajánlották a figyelmébe: „El lehet menni! Tessék!” Néhányan konkrét túrajavaslatot is mellékeltek, hová menjen…

A vizuális zárókép egészen emelkedett. „Szóba állni ezekkel olyan, mint megmártózni a szartengerben” – írja Schilling. Nyilván saját élményei alapján.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: