MEGOSZTOTT DONALD TRUMP ELLENZÉKE

ZAKLATÁSI AKCIÓKKAL TÁMADJÁK AZ ELNÖK EMBEREIT
Szőcs László

A Demokrata Párt megosztottsága volt a legszembetűnőbb momentum a hét amerikai szövetségi államban tartott előválasztásokon, amelyek a novemberi kongresszusi voksolásra szűrték a jelöltek mezőnyét. Ősszel újraválasztják a teljes washingtoni képviselőházat, illetve a szenátus egyharmadát. Az úgynevezett félidős választásoktól az ellenzéki demokraták azt várják, hogy átvegyék egy vagy mindkét ház vezetését, így hatékonyabban tudják akadályozni Donald Trumpot a kormányzásban.

 

gettyimages-913126206

A keddi győztesek közül a legnagyobb név Mitt Romney volt kormányzó, 2012-es sikertelen republikánus elnökjelölt, aki nagy lépést tett afelé, hogy januártól Utah állam szenátorként térjen vissza a nagypolitikába. Ben Cardin demokrata szenátor – az Orbán-kormány elkötelezett bírálója – fölényesen utasította maga mögé összes marylandi ellenfelét, köztük Chelsea (korábban Bradley) Manninget, a WikiLeaks-botrány kiszivárogtatóját. De az emiatt börtönbe is került, közben férfiból nővé operált volt katona így is több mint 32 ezer szavazatot (5 százalékot) kapott, ami arra utal: sokan a transzszexuális hazaárulót tartják az amerikai progresszió egyik letéteményesének.

 

 

Az amerikai sajtóban a legnagyobb visszhangot az kapta, hogy egy New York-i demokrata előválasztáson egy 28 éves nő, Alexandria Ocasio-Cortez – aki a párt balszárnyához tartozik, Bernie Sanders 2016-os elnökjelölt-aspiráns munkatársa is volt – legyőzte esélyes, a clintoni törzsgárdát erősítő idősebb férfi ellenfelét, Joseph Crowley-t. A coloradói demokratáknál vereséget szenvedett Levi Tillemann, a néhai Tom Lantos magyar születésű kongresszusi képviselő unokája.

Mindeközben tovább terjed az a demokrata oldalról gerjesztett és hírességek által is támogatott zaklatási kampány, amellyel a Trump-kormány tisztviselői ellen tüntetnek a magánéletüket megzavarva, éttermekből is kiutálva őket. Így járt a napokban az éppen vacsorázó Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter, majd Sarah Sanders, Trump szóvivője is. John Legend ismert zenész alkut ajánlott a Trump-kormánynak: egyesítse a bevándorláskorlátozó elnöki rendelettel szétszakított családokat, „aztán mehetnek a f…szba enni, ahová csak akarnak”.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: