Az megvan, hogy a képen szereplő kislányt sosem szakították el a határon a családjától?

2018. június 22. 17:00

Több médiumban is keringeni kezdett az alábbi fotó, amellyel illusztrálni szerették volna Trump bevándorlásellenes törvényeinek kegyetlen következményeit. Jelentkezett azonban a lány apja, aki szerint ebből semmi nem igaz, lányát soha nem választották el anyjától a hatóság emberei.

A kétéves, keservesen síró hondurasi kislány, Yanela képe körbejárta a világot, a képet hazai és nemzetközi médiumok egyaránt felhasználták illusztrációképp, így például a szélsőliberális 444.hu, de a TIME magazin is ezzel a fotóval kívánt odavágni az amerikai elnöknek, és bevándorlási politikájának.

A képen szereplő lány édesapja, a hondurasi Denis Javier Varela Hernandes a Daily Mailnek nyilatkozva árulta elkislánya és az anyja, Sandra együtt vannak egy texasi lakóközpontban, amerikai őrizet alatt.

Képzelhetik, hogyan éreztem magam, amikor megláttam a kislányomat azon a képen. Összetört a szívem, de tudtam, hogy nem voltak veszélyben”

– mondta Hernandez az interjújában.

Hangsúlyozta Hernandez az interjújában azt, hogy az anyját és a lányt soha nem választották el egymástól a határvédelemnél dolgozók.

A férfi szerint az anya korábban már említette az Egyesült Államokba való utazás lehetőségét, mert meg akarta tapasztalni az „amerikai álmot”. A férfi ezt nem támogatta, hiszen akkor óriási veszélyeknek kellett volna kitennie kislányukat, de végül beadta a derekát, mert Hernandez szerint ez „végülis a felesége döntése.”

Így hát Sandra a kétéves kislánnyal elindult a csaknem 3000 kilométeres (!) útnak, úgy, hogy Hernandez búcsút sem tudott venni lányától. Most abban reménykedik, hogy családja politikai menedékjogot kap, vagy visszatoloncolják.

Noha Hernandez abszolút nem ért egyet Trump bevándorláspolitikájával, azt ugyanakkor elismerte, hogy elképesztően felelőtlen volt felesége részéről, hogy kisbabájukkal együtt elindult az Egyesült Államokba. A nő végül 6000 dollár (1,6 millió forint) értékben szökött át a határon, embercsempészek segítségével.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: