Posztfasisztának nevezte Orbán rendszerét az MSZP új elnöke

Így kell kezdeni! Megint egy igazi balfék…….. 

Tóth Bertalan kiosztotta a Fodor-féle Liberálisokat is, akiket pénzéhesnek nevezett. A vele szemben alulmaradt Mesterházy Attila nem csalódott, inkább büszke. Még az éjjel megkezdődik az MSZP újjáépítése, hogy a párt lehessen a kormányváltás motorja – ígérte Tóth.

 

„Tudom és értem a kongresszus döntését” – kezdte beszédét az MSZP frissen megválasztott elnöke, Tóth Bertalan, arra utalva, hogy milyen szoros eredmény született: ő kapta a voksok 54 százalékát, míg vetélytársa, Mesterházy Attila 46 százalékkal maradt alul. Tóth ezért hangsúlyozta, hogy együttműködő MSZP-t szeretne, nem csak a szavakban, hanem tettekben is. Bejelentette, hogy még este összeül az új elnökség és meghozzák az első, legfontosabb döntéseket, ám ezek közt nem szerepel a párt felszámolása – utalt az új elnök a még a kongresszus előtt az elnökjelöltségtől visszalépett párttársa, Szanyi Tibor programjának fő elemére.

A minden elnöki szűzbeszéd kötelező elemét, a „múlttal való szembenézés szükségességét” nem hagyta ki Tóth Bertalan sem, de azt mondta, hogy ezt le kell zárni az év végéig, mert bár fontos dolog, de „a jövő építése még fontosabb.” A jövő évi két választásról – európai parlamenti és önkormányzati – azt mondta, ez nagy és nehéz feladat lesz, de nem lehetetlen. A szocialisták ráadásul szerinte „ellazsálták” a saját világlátásuk értelmezését, közvetítését, amit viszont a Fidesz jól művel, ebben tehát van még tennivaló.

„Kérlelhetetlenül fel kell lépni Orbán posztfasiszta rendszere ellen”

– adta ki a jelszót az új elnök, aki az igazságszolgáltatás függetlenségének elvételét, a hajléktalanok egyre súlyosabb kriminalizációját, a 11 milliós órabérrel dolgozó gázszerelőt, Mészáros Lőrincet, valamint a stadionok vs. kórházak problematikáját is a Fidesz-kormány szemére vetette. Nem csak az általa „egykori Soros-ösztöndíjasként” említett Orbán Viktor rendszere kapott egyébként kemény bírálatot az új elnöktől, de az egykori szövetséges liberális párt is. Tóth a majdnem megszűnt, majd megmentett Párbeszéd-frakcióra utalva úgy fogalmazott: „Nem vagyunk egyedül, büszke vagyok a Párbeszédre, és a minőségi cserére, mert a pénzéhes Liberálisok helyett Mellár Tamás csatlakozott hozzánk”.

Tóth Bertalan igazságos, szolidáris, és esélyegyenlőséget biztosító MSZP képét vázolta fel, amely a Parlamentben „szembesít, képvisel és védelmet nyújt”, ám szerinte mégsem a parlamentben keresztül vezet az út a kormányváltáshoz, amelynek egyébként az MSZP erős motorja kíván lenni. Ehhez azonban építkezni kell – magyarázta, kiemelve: új szervezeti struktúrát hoznak létre és erősen építenek a vidéki hálózatukra. Igazságos Magyarországot cselekvő, valódi szocialista közösséggel lehet elérni Tóth szerint, aki beszéde végén kiadta a jelszót: „Munkára, hajrá, MSZP!”

A Tóth Bertalannal készült hétfői interjúnkat itt olvashatják, illetve nézhetik meg.

Mesterházy Attila nem csalódott

„Nem vagyok csalódott, sőt az eredményt elnézve inkább büszke vagyok” – mondta a szoros verseny eredményhirdetése után a másik elnökjelölt, Mesterházy Attila. Azt ígérte, egyszerű párttagként – mivel az elnöki pozíció mellett nem indult más vezetői posztért a tisztújításon – küzd majd a közös célokért, és rajta nem fog múlni az együttműködés az új elnökkel illetve elnökséggel. Azt is mondta, fel sem merült benne, hogy kilépjen a pártból, hiszen „ez az életem.”

Közben Mesterházy a Facebookra is posztolt egy rövid kommentárt. Azt írta: „Tóth Bertalan lett az elnök, gratulálok neki! Ő az én elnököm is! Mostantól össze kell zárni és nekilátni a munkának és feladat van bőven…🙂 Mától, ahogy a beszédemben is elmondtam, ott leszek a csatasorban, páttagként, ahogy eddig is! Hajrá MSZP!”

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: