Hadházy Ákos kilép az LMP-ből

Sallai Róbert Benedek szerint nem biztos, hogy kiheverhető a párt számára Hadházy ténykedése – Az LMP országos elnöksége mandátuma visszaadására kéri Hadházyt

MH/MTI – 2018.06.20.

Kilép az LMP-ből Hadházy Ákos korábbi társelnök, de parlamenti mandátumát megtartja és függetlenként folytatja a munkát.

Az ellenzéki politikus ezt a 24.hu-val közölte, majd az ott megjelent cikket szerdán közzétette saját közösségi oldalán.
Hadházy Ákos megtartja parlamenti mandátumát. 

Hadházy-Ákos-LMP

Hadházy Ákos egy bejegyzést fűzött az interjúhoz, amelyben kitér az ellene az LMP-ben zajló fegyelmi eljárás részleteire, és arra, hogy másodfokon szerdán tárgyalta volna az ügyét az eljáró testület. “Amikor egy párt politikai vitákat fegyelmi úton próbál elintézni, az még akkor is szomorú, ha nem ennyire kínos módon csinálja” – vélekedett, úgy értékelve, hogy az eljárás már a korrupció elleni harc komolyságát veszélyezteti.

A politikus ugyanitt bírálta az LMP régi és új vezetését.
“A parlamenti ellenzék többségéhez hasonlóan az LMP régi/új vezetése sem érzékeli, hogy a választási vereségnek milyen beláthatatlanok a következményei, mennyire súlyos a kialakult helyzet” – írta. Hozzátette: amikor együttműködést szorgalmazott olyan ellenzéki pártokkal is, amelyekkel nagyon sok mindenben nem értenek egyet, ezt szerette volna elkerülni.

Hadházy Ákos szerint a megoldás kulcsa a parlamenten kívüli politikai résztvevők és a társadalom kezében van.

Hadházy kilépését egykori párttársa, Sallai Róbert Benedek Facebook-bejegyzésben kommentálva azt írta: ideje volt ennek a lépésnek.

“Üstökösként érkezett és sokan bíztunk benne. Hittük ,hogy jó, amit csinál. Hiába intettek óvatosságra akik ismerték: nagyon akartuk, hogy olyan legyen, amilyennek tűnik. Majd megismertük, és nem véletlen fogyott el körülötte a levegő. Nem véletlen nincs barátja. Könnyű távolról, ismeretlenül kedvelni valakit a FB közösségének, de testközelből ismertük meg, napi szinten szembesültünk személyiségével. Azt, amit rövid pályafutása alatt ártott egy jobb sorsra érdemes politikai közösségnek nem tudom, hogy kiheverhető-e, de így legalább az esélye megteremtődik” – írta Sallai Róbert Benedek, aki reméli, hogy az LMP tanul az esetből és “az érték nélküli nárcisztikus szerencselovagok ideje leáldozik” a pártban.

 

Screenshot_24

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsallairobertbenedek%2Fposts%2F932208776939771&width=500

Az LMP országos elnöksége mandátuma visszaadására kéri Hadházy Ákost
Az LMP országos elnöksége egyhangú döntéssel listán szerzett országgyűlési mandátuma visszaadására kéri Hadházy Ákost.

Ezt Keresztes László Lóránt társelnök ismertette egy más témában tartott sajtótájékoztatón. A párt az ügyben egy közleményt is kiadott, amelyben a döntést azzal indokolták: Hadházy Ákos a továbbiakban nem az LMP-t fogja képviselni.
Jogi úton országgyűlési képviselő nem hívható vissza.

Keresztes László Lóránt kérdésre kijelentette: megalapozatlannak tartja a korábbi társelnök azon nyilatkozatát, miszerint a politikai véleménykülönbségeket az LMP fegyelmi ügyként kezelné. Leszögezte: a párt bázisdemokratikusként működik, döntéseit kongresszusai hozzák, amelyek mindenkire vonatkoznak. Ez tartja össze az LMP-t – fogalmazott.

Kongresszusa döntött arról is – többek között Hadházy Ákos előterjesztése alapján -, hogy a párt önállóan indul a 2018-as választáson – folytatta, hozzátéve: ezt szintén kongresszusi határozattal lehetett volna felülírni.

A társelnök egyben sok sikert kívánt a társelnökségről a választás után lemondott elődjének a további korrupcióellenes munkájához, amelyet – mint fogalmazott – eddig is nagyra értékelt a párt.

Kérdésre kijelentette: az LMP a tisztújítással rendezte sorait, politikailag egységes, a most zajló konfliktusok még a választási kampány utóhatásai. Utóbbiakról elmondta: a fegyelmi eljárások még nem zárultak le.
Hadházy Ákos ügyében még nem született másodfokú fegyelmi döntés, amelyben szigorították volna korábbi büntetését. Az elsőfokú határozat két évre eltiltotta a politikust a párton belüli tisztség betöltésétől.

Demeter Márta LMP-s képviselő a tájékoztatón kérdést kapott arról, mi a véleménye, hogy az LMP nem vette fel tagjai közé. Kijelentette: jelenleg a párt segítő tagja, felvétele folyamatban van. Arról nem adott tájékoztatást, hogy mindez mennyi időt vesz igénybe.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: