A regionális igazgató szerint már négyezer tagja sincs a Jobbiknak

Miközben a Jobbik politikusai hol 15, hol 20 ezer Jobbik-tagról beszélnek, a párt regionális igazgatójaként el kell áruljam, hogy már négyezer tagja sincs a Jobbiknak – írta pénteki sajtóközleményében Szőcs Norbert. Az igazgató hozzátette, sokan már csak papíron tagjai a pártnak, mert vagy lemorzsolódtak, vagy külföldre költöztek a Jobbikban való csalódás miatt. 

Szerdán számoltunk be arról, hogy az Alfahír – a Jobbik sajtóosztályára hivatkozva – arról írt, hogy „a választás óta a mai napig eltelt időszakban több új tag lépett be a Jobbikba, mint ahányan otthagyták a pártot”. Szintén szerdán Mirkóczki Ádám szóvivő arról beszélt az ATV-ben, hogy az ő becslései szerint eddig százan léptek ki a Jobbikból, de nagyjából ugyanennyien be is léptek. Azt, hogy valójában hány tagja van a Jobbiknak, csak a tagnyilvántartásból lehetne megtudni, azt azonban – már csak a személyiségi jogok miatt – sem köteles kiadni a párt. Mostanra azonban kiderült a pontos szám:

Miközben a Jobbik politikusai hol 15, hol 20 ezer Jobbik-tagról beszélnek, a párt regionális igazgatójaként el kell áruljam, hogy már négyezer tagja sincs a Jobbiknak, s ezt a kongresszusi számok is alátámasztják: jóindulattal számolva is csak 3975 tagot takar a küldöttek száma

– írta pénteki sajtóközleményében a párt egyik regionális igazgatója, hozzátéve, hogy ez visszaesést mutat a két évvel korábbihoz képest, pedig az idei egy sokkal izgalmasabb küldöttgyűlés volt”.

 

 

Szőcs Norbert kifejtette: a Jobbik Alapszabálya szerint „a Kongresszusba minden alapszervezet a küldöttválasztó taggyűlésén minden megkezdett 10 fő után, egy újabb küldöttet választhatnak.”

Tehát egy 3 fős alapszervezet egyet, egy 11 fős már kettőt. A 155-ös küldötti többlettel úgy számolhatunk, hogy ennyi szervezet volt tíz fő felett.

A kongresszuson részt vesznek az Országos Elnökség tagjai és a gazdasági igazgató is, ezt a 9 főt leszámítva 146-os többlet marad – tette hozzá.

Ezeknél átlagosan 15 fővel számolva 2190 tag lehet, míg a maradék 255 szervezetnél átlagosan és jóindulattal 7 fővel számolva papíron is csak 1785, azaz összesen 3975 tag van.

Szőcs Norbert azt is írja, sokan már csak papíron tagjai a pártnak, mert vagy lemorzsolódtak, vagy Nyugatra vándoroltak „a Jobbikban való csalódás miatt”. 

A regionális igazgatóknak a pártigazgató által vezetett munkaértekezleteiről azt is pontosan tudom, hogy maga a párthivatalunk sem számol több taggal, azt meg minden képviselőjelöltünk tapasztalhatta, hogy a kampányban választókerületenként is ennek megfelelő számú aktív tagunk volt.

A regionális igazgató végül megjegyezte, a kongresszusra való jelölések során ráadásul visszaélések is történtek, például Vona Gábor alapszervezeténél:

A gyöngyösi is úgy delegált 3 küldöttet, hogy valójában csak 19 a taglétszámuk, még a jegyzőkönyvükbe is 19 fő került bele (mint nem teljesen jelen lévő össztaglétszám), így csak 2 küldöttre lett volna jogosult a Sneider Tamást támogató alapszervezet

– zárta sorait Szőcs.

Fotó: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: