Megint egy megdőlt tévhit

Bencsik Gábor

A mai napig van az a politikai mantra, hogy a vidékiek azért félnek annyira a migránsoktól – és szavaznak a Fideszre -, mert oda csak a kormánypárti propaganda jut el, az ellenzéki média nem. Erre tessék, kiderül, hogy az egészből egy szó sem igaz. A Policy Soltions nevű (miért angol a neve egy magyar cégnek, nem tudom) intézet felmérést készített a magyarok félelmeiről.

 

35196889_10211800629439934_502587258977648640_n

Íme ebből egy idézet, a 24.hu alapján:
“A félelmet tekintve meglepő eredményt is hozott a kutatás, ugyanis azzal a hiedelemmel szemben, hogy a választást a migránsoktól rettegő vidékiek szavazatai döntötték el, az derült ki, hogy a budapestiek is legalább ugyanennyire félnek a bevándorlóktól. Nem az van, hogy kettészakadt az ország és a kisfalvakban mindenki retteg, Budapesten pedig mindenki befogad egy migránst – a migránsoktól való félelem alig függ a lakhelyünktől. Apróbb különbségek azért vannak, de nem lakhely, hanem iskolázottság szerint: az, hogy Budapest befogadóbb, inkább azért van, mert aránylag magasabb a felsőfokú végzettségűek aránya.”
Szóval nem az van, hogy a vidékiek hülyék és maradiak, a budapestiek (főleg a belvárosiak) meg okosok és haladók, hanem az van, hogy az ellenzéknek továbbra sincs fogalma sem a magyar valóságról. Ami sokmindent megmagyaráz.

facebook.com/bencsik.gabor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: