Szokás szerint hülyének nézi a baloldal a választókat…

…ezúttal a fővárosi nyolcadik kerületben. Józsefvárosban július 8-án tartanak időközi polgármesterválasztást, miután Kocsis Máté parlamenti mandátumot szerzett. A baloldali és liberális pártok Hódmezővásárhelyhez hasonlóan ismételten független jelmezbe bújtatták közös jelöltjüket, gondolván, hátha megint bejön a trükk, hisz vak tyúk is talál szemet. A választók viszont talán mégsem annyira vakok mint hiszik… Győri Péter “független” jelölt plakátján még csak meg sem próbálták eldugni a balliberális szivárványkoalíciót, akik az új nyolcadik kerületi polgármestert látják a volt SZDSZ-es közgazdászban. 

Győri Péter régi arca a hazai liberális politikának, hosszú éveken keresztül az SZDSZ-ben politizált, most pedig “független” mezben fut neki a józsefvárosi időközi polgármester választásnak. 

Nos Győri és csapat már a kampánynak hazugsággal vágott neki. Amikor bejelentették az indulását, a narrátor azt mondta, a kerület civil szervezetei kérték fel és választották, a kerület köztiszteletben álló lakóját polgármesterjelöltnek.

Ő maga már óvatosabban fogalmazott és azt mondta, hogy a józsefvárosi demokratikus pártok úgy tűnik, hogy elfogadnának egy konszenzuális jelöltet. 

Miközben Győri azóta is civilként hirdeti magát, sőt civil kampányra még kunyerál is, ezek a szerinte demokratikus pártok – természetesen az ellenzéki balliberális pártok – végig ott sorakoznak rányomtatva a plakátjára és minden kampányanyagára: Momentum, LMP, Párbeszéd, MSZP, DK, Liberálisok, Szolidaritás … A Jobbik sem indít jelöltet, szóval nekik vagy ciki lett volna feliratkozni a fenti fényes listára, és megmaradnak hallgatólagos háttértámogatónak, vagy valóban azért nem indítottak jelöltet, mert annyira kong a kasszájuk, hogy a maradékot, már ha még van, nem költenék a tuti bukóra… 

Reklámanyagából a Facebook oldalán is találtunk. Persze a közösségi oldalon sem rejti véka alá, mennyire független:

A Sivalkodó elnevezésű Facebook oldal is kiszúrta a nagy átverést. Bejegyzésükben szánalmasnak nevezik, hogy a baloldal azt hiszi, Hódmezővásárhelyen feltalálta a “mennyei mannát”.

Annyira hülyének nézik a VIII. kerületi választópolgárokat, hogy még a plakáton is feltüntetik, mely balliberális törpepártok támogatják a “FÜGGETLEN” ellenzéki jelöltet – fogalmaznak. 

AZ ELLENZÉKI JELÖLT A NYOLCADIK KERÜLETI DROGOSOKRA, ROMÁKRA ÉS HAJLÉKTALANOKRA SZÁMÍT TÁMOGATÓKÉNT A VÁLASZTÁSON

A közgazdász először azzal hozta magát kellemetlen helyzetbe, hogy kiderült, igen csak hiányosak, tévesek, illetve idejét múltak információi a kerületről. Facebook oldalán és sajtónyilatkozataiban a józsefvárosi rendőröket szidalmazta. A lakossággal kapcsolattartási pontnak fenntartott konténert a rendőrök búvóhelyének nevezte. Félreértette vagy félremagyarázta az önkormányzat a bérlővédelmi és otthonteremtési programját, ami lehetőséget nyújtott arra, hogy aki akarja megvásárolja az önkormányzati ingatlant, amiben él. Győri ezt úgy adta elő, mintha az utcára kerülhetnének azok, akiknek nincsenek millió ingatlanvásárlásra.

Legutóbb azzal okozott nem kis felháborodást a kerület lakóiban, hogy olyan kijelentéseket tett, miszerint újraindítaná a tűcsere programot és szorosabb együttműködést szorgalmaz a hajléktalanellátók és a rendőrség között. 

Mindebből kitűnik, hogy a nyolcadik kerület problémáinak ütőerejére tapintott a balliberális jelölt, kampányában a problémásabb választópolgárokat, a drogosokat, a hajléktalanokat és nagyon úgy tűnik, hogy a romákat akarja megszólítani. Facebook oldalán ugyanis a pénteki Roma Büszkeség Napját hirdeti, mellette azt is bejelentette, hogy a cigány közösség problémáiról akar tájékozódni.

Vezető kép: Facebook

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: