“Most változol Gyurcsánnyá” – A Heti Válasz melletti szolidaritás miatt árulózzák Gulyás Marcit a követői

Gulyás Marci köpött egyet, és beállt a sljem alá, amikor együttérzését fejezte ki a Heti Válasz megszűnését követően Stumpf Andrással, majd Ablonczy Balázzsal. Hűséges követői és rajongói ugyanis árulásnak, sőt, hátbatámadásnak érzik Marci részéről a közeledést. De hát ugye összenő, ami összetartozik… 

gulyas-marton-kretakor

Gulyás Márton – (A Marci)

 

Gulyás Márton, miután megtudta, hogy a soron következő Simicska-mádia is lehúzza a rolótegyüttérzéséről biztosította Stumpf Andrást, a Heti Válasz újságíróját.Mindezt Tumblr oldalánazzal magyarázta, ők nem ellenségek, csupán politikai ellenfelek, és ahol az emberek egzisztenciája és megélhetése kerül felszámolásra, ott igenis szolidarítani fog. Ennél a pontnál szakadt el a cérna Marci követőinél, akik szerint ezzel a lépéssel át is pártolt a másik oldalra.

“Engem megijeszt és végtelenül kimerít ez a görcsös ragaszkodás ahhoz, hogy mindenkinek mindenkivel minden körülmények között jóban kell lenni. Egyszerre arrogáns és hiábavaló ügy ez. És teljesen kiirtja a politikából és a közbeszédből az érzelmeket, anélkül meg sajnos nem lehet.”

– írja az egyik progresszív gondolkodó. A békesség jegyében természetesen a következő sorok is olvashatók a kommentáradatban: pont most ment el nekem is a türelmem, ez már sok. Némelyikük szerint Gulyás ezzel a gesztusával kezd Gyurcsányra hasonlítani, aki azzal “cseszte el politikai pályafutását, hogy nem tudott csendben maradni”.

Az ügyeink mellé nem állsz oda, hanem ha szépen kérjük, akkor mi odaállhatunk a te ügyed mellé. Ehelyett nagyon sok időt és energiát pazarolsz arra, hogy olyan emberek kegyét keresd és mentális jóllétét biztosítsd, akik kellő pénzért egy perc alatt a bitóra küldenének, illetve valószínűleg pusztán meggyőződésből is. El nem tudom mondani, mennyire sértő ez azoknak, akik egyébként szimpátiával figyeljük és támogatjuk a munkádat. Árulásnak tűnik. Van egy olyan lehetőség is, hogy nem szólalsz meg. Kibaszták őket? Nem baj. Majd megoldják. Nem a te felelősséged, hogy megvigasztald őket. Azt is lehet, hogy csendben maradsz egy kicsit, már csak azért is, hogy ne változz te is Gyurcsánnyá, akinek a legnagyobb mulasztása az, hogy egy percig sem képes csendben maradni.”

Stumpf és a Heti Válasz sem maradt ki a sortűzből, sokak szerint csak azt kapták amit megérdemeltek. Ahogy fogalmaznak, “a HV-s fiúk másnap szögelnék fel Gulyást a keresztfára, ha újra a Fidesz közelébe kerülnének”.

Soha nem érdekelte a Heti Válaszosokat, hogy megsemmisülsz-e egzisztenciálisan, hisz ők sem akartak soha vitatkozni.”

Mit is írhatnánk még akkor, amikor balliberálisok esnek egymásnak megfelelési kényszeres, álfüggetlen újságírók jövője miatt, kávét rendelve nézzük a csetepatét. Mondjuk Gulyás Mártonban legalább volt annyi, hogy posztjában a tulajdonost tette felelőssé a hetilap megszűnéséért és nem a kormányt ekézte, és hibáztatta, mint a válaszosok, élükön Borókai Gábor főszerkesztővel. A Tumblr-vita koronázatlan királya szerintünk az a hozzászóló lett, aki annyira haragszik Gulyásra és tevékenységére, hogy szerinte nincs is az ellenzéknek esélye, amíg Gulyás Márton a közélet része. “Már csak ötven év és Gulyás Marci is távozik a magyar politikából és akkor talán lesz rá remény, hogy eltakarítsa valaki a Fideszt”.

Forrás: Tumblr; Vezető kép: mindenszó.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: