Kálmán Olga nem tudja mától eltitkolni katasztrofális nézettségét

2018.06.04. 

Június elsejétől nyilvánosak Simicska Lajos Hír TV-jének a nézettségi adatai. Eddig titkolóztak, de mivel a Figyelő információi szerint árulja Simicska a televíziót, ezért már nem lenne értelme a további bujkálásnak. A legfontosabb műsoridőben adott Kálmán Olga-műsor nézettsége is kiderült. Ahogy mi magunk is a közvetett adatokból korábban kiszámoltuk, az eredmény természetesen katasztrofális. De ami érdekes: még annál is rosszabb, mint ahogy mi számoltuk.

Egy évvel ezelőtt “Óriási bukás Kálmán Olga műsora Simicska Lajos tévéjében” című írásunkban ugyanis kiszámoltuk, hogy mennyien nézhetik az ellenzéki propaganda-riporternő műsorát. Azért kell így fogalmazni, hogy kiszámoltuk, mert a Hír TV mindent elkövetett, hogy az igazság ne derüljön ki. Nem tették közzé – más tévécsatornákkal szemben – a nézettségi adataikat. Egyetlen, közvetett tény állt rendelkezésünkre: 38 kisebb csatorna együttes nézettsége, köztük a Hír TV-jé is.

 

 

Általános szakértői vélemények szerint a 38 kisebb csatornából (főleg filmcsatornák vannak közte) legfeljebb az emberek egyharmada nézheti a Hír TV-t. Ennek alapján az átlagos nézettsége Kálmán Olga műsorának számításaink szerint 47 500 lehet, ezt írtuk.

Ezután Kálmán Olga gazdájához szaladt, és Simicska egyik embere levélben cáfolta a gyalázatos nézettséget, természetesen minden konkrétum nélkül. Majd Kálmán Olga azt a bölcs megoldást választotta, hogy rendszeresen elmondta műsorában, hogy fantasztikus a nézettsége, volt, hogy többszázezer nézőről álmodozott. Olykor vendégeit is arról beszéltette (nyilvánvalóan megkérte), hogy a csodálatos nézőszámról áradozzanak. Mintha ettől több nézője lenne.

Most kiderült a valós nézőszám.

Június 1-jén az Egyenesen című Kálmán Olga-műsort (milyen ironikus a cím valójában…) összesen a Nielsen adatai szerint 44 486-an nézték. Aznap Bodacz Balázs vezette, aki ráadásul kevésbé elfogult műsorvezető, mint Kálmán Olga, vagyis elvben olyan nézők sem feltétlenül kapcsoltak el, akiket egyébként taszít a lakájriporternő. Ismert: mielőtt Kálmán Olga végleg megbukott volna előző munkahelyén is, az ATV-n, rendszeresen előfordult, hogy többen nézték Kálmán Olga műsorát akkor, amikor éppen nem ő vezette.

Összehasonlításképpen: amíg a Kálmán Olga-műsort 44 ezren nézték pénteken, addig Rónai Egon hasonló időben adott és hasonló jellegű beszélgetőműsorát (éppen a helyettese vezetésével) közel háromszor ennyien nézték az ATV-n, 111 ezren. E két szám összevetéséből nyilvánvaló, milyen katasztrofális bukás Kálmán Olga műsora.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: