A kormányt bosszantani ül be a Parlamentbe Hadházy, de nem kedden

Tovább húzódik Hadházy Ákos eskütétele. Ezúttal technikai okoból válhat később képviselővé az LMP-s politikus.  Pedig Hadházy vasárnap már készült az eskütételére. Még panaszkodott is közösségi oldalán, hogy Kövér Lászlónak köszönhetően a napirend után, üres teremben, minden ünnepélyesség nélkül kell ezt megtennie. (Emlékezetes, Hadházy aznap, amikor képviselőtársai ünnepélyes keretek között letették esküjüket, őt kivéve, személy szerint a tüntetőkkel parolázott az Országház előtt, mondván ő ezekkel az emberekkel egyszerre nem fog esküt tenni).

 

 

 

Azt is elárulta, azért gondolta meg magát és ül be mégis a Parlamentbe, mert a rájött, hogy a megalkuvás és az ellenállás között más stratégia is létezik. Ilyen ötleteket korábban nem kapott, ezért gondolta, hogy nincs értelme a 2018-as vereség esetén tovább politizálni. És abban sem hisz, hogy a jelenlegi keretek között a kormánypártok legyőzhetők. (Persze erről is kormány, meg a sajtó tehet, amely nem tisztességes eszközökkel játszik)

Akkor miért vállalom mégis? Mert nehéz feladni és mert egyetlen megoldás mégis adott: HA A KORMÁNY ÁLTAL DIKTÁLT PISZKOS JÁTÉKSZABÁLYOK MIATT NEM LEHET LEVÁLTANI ŐKET, AKKOR EZEKET A SZABÁLYOKAT KELL FELRÚGNI – fogalmazott posztjában.

Konkrét terve is van a szabályok felrúgására és szerinte megfelelő, és tisztességes törvények alkotására.

  • A kormánypárti – Hadházy megfogalmazásában – a fizetett kormánypropagandát betiltó törvény elfogadása és a közmédia
  • Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kiharcolás visszafoglalása
  • A bíróságok maradék függetlenségének megtartása

Három törvénytervezetet fogok beadni, a következő négy évben nem is tervezek más törvényt kezdeményezni A egyik neve lehet “HÜLYESÉGGÁTLÓ” törvény, az indokolatlan fizetett kormánypropaganda betiltását írja elő

– írta.

Második javaslata az EU ügyészséghez csatlakozásról, a harmadik harmadik pedig a devizahitelesek védelméről szól majd. Azt is előrevetíti, hogy minden javaslatát tárgyalás nélkül fogják elutasítani, de nem baj, mert ő újra és újra benyújtja majd. Ehhez pedig ugyebár képviselővé kell válnia, le kell tennie az esküt, amire korábban nem volt hajlandó.

Indoklása során az a bizonyos szög is kibújt a zsákból, a mentelmi jog sem jön rosszul, hiszen az utóbbi időben családjával együtt több botrányba is keveredett. Gyanús földvásárlásai miatt vizsgálat indult, így könnyen bajba is kerülhet. 

Végül természetesen vannak prózai indokaim is arra, hogy miért ülök be ebbe a színházba. A képviselői státusz például ad valamennyi – nem sok – védelmet. Èn azért durván beleköptem a piszkos levesükbe. Az is látható, hogy a kampányban engem és a családomat mocskoltak a legjobban, ez azt jelenti, hogy én vagyok számukra a legkellemetlenebb ellenzéki politikus. Akkor meg hadd “örüljenek”, hogy csak azért is maradok kicsit – hangsúlyozta Facebook bejegyzésében Hadházy Ákos.

Kedden viszont még nem kellemetlenkedhetett, ha már annak tekinti a képviselői munkát. Kövér László házelnök ugyanis bejelentette, hogy eskütételekre, Hadházy Ákos (LMP), Kocsis-Cake Olivio (PM) és Hohn Krisztina (LMP) technikai okokból később kerül sor. 

Szél Berndett, az LMP frakcióvezetője ezt szóvá is tette. A házelnök válasza szerint, a konkrét indoklást a házbizottság fogja megtenni.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula /PS

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: