Pók Katalin: Nyílt levél Iványi Gábornak!

Iványi Gábor – MTI fotó

Tisztelt Iványi Gábor, lelkész úr!

Arra szeretném Önt kérni, sok keresztény érzelmű és hívő ember nevében, hogy hagyjon fel azzal a gyakorlattal, hogy Orbán Viktort, Isten nevében, elkárhozással fenyegeti meg! Mert méltatlan és istenkísértő gondolatok ezek. Legfőképp egy „lelkész” szájából hallva.

Miből gondolja, hogy Isten egyetért az Ön sajátos gondolataival? Ezzel csupán Bakács Tibor Felcsút körül „Settenkedő” szalámitolvajjal kerül egy platformra, hisz ő is Orbán Viktor elkárhozása miatt aggódik mostanság, ám ő azt is hozzáteszi: „ha van Isten”. Ön viszont metodista lelkészként meggyőződéssel vallja, hogy van, így felmerül a kérdés: hogy mer ítélkezni, és fenyegetőzni az Örökkévaló nevében, kinek gondolkodása nem vethető össze az emberével?

Ön azt mondta a Privátszféra (HírTV) című adásban, hogy nem gyűlölködik, csak figyelmeztet, ám műsort sem készítettek volna Önnel, ha nem lenne „orbánfóbiás”. Egész sorozat van már ebből a műfajtalan adásból, amit olyan nevek fémjeleznek, mint Demszky Gábor, Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc vagy Csintalan Sándor. Ön ezekkel az emberekkel vállal közösséget?

Lelkész úr! A gondolatai tévútra vitték Önt.

Gondolkodjon el inkább az életén, hisz elmondása szerint kicsapták a gimnáziumból, elcsapták a teológus képzőből, majd a hivatalos metodista egyházból. Így most külön utakon jár, egy kis egyházat alapítva, mert azt hiszi, minden esetben Önnél van a bölcsek köve. Mennyi szekta, mennyi tévhit, mennyi eretnekség született már a világban és minden hasonló forrás azt hitte, hogy ő az igazság letéteményese, hogy egyedül ő Isten embere. Már az is elgondolkodtató, hogy ateista, illetve liberális emberekkel veszi körül magát, akikkel kórusban lehet szidni a történelmi egyházakat és a nemzeti, keresztény alapokon álló kormányt. Emlékezzen csak: velük közösen ajánlotta azt a Soros Györgyöt Nobel-békedíjra, akinek neve a gender ideológiával és migránsok betelepítésével fonódott össze.

Ön kereszténynek és liberálisnak mondja magát egyszerre. Ez már önmagában egy érdekes párosítás, ám ha a klasszikus liberalizmust nézem, elfogadható – csakhogy itt nem erről van szó! Ön annak az SZDSZ-nek volt tagja, benne még tisztséget is vállalt, amely drogliberalizációt akart, amely a „papás-mamás játékot” akarta kitiltani az óvodából, Mindezt pedig a szélsőségessé vált liberalizmus nevében. Mikor Soros Györgytől pénzt fogad el, kérem gondolja meg, hogy kikkel szövetkezik! A Biblia szerint nemcsak az bűnös, aki nemi eltévelyedéseket elkövet, de az is, aki támogatja őket.

Véleményem szerint nem Orbánnak kellene újból megtérnie, mint ahogy Ön mondta, hanem éppen fordítva.

Az Ön tévedése akkor is tetten érhető, mikor azt állítja, hogy a miniszterelnök a szavazatok miatt folyton ellenséget keres. Hisz éppen Orbánt támadják az Open Society intézményei, mert nem hajlandó a gender ideológiát elfogadni, kiáll a család egy férfi és nő egysége mellett. A hazai Soros-alapítványok mindamellett a baloldali ellenzékkel egyetemben feljelentgetik Brüsszelben, így folyton védekezni kényszerül. És még Ön nevezi eltorzult gondolkodásában „megkergültnek” a miniszterelnököt, mert harcol Brüsszel ellen?

Hogy mer továbbá olyat mondani, hogy „ördögi hatalom”, meg „börtönben a helye”, mikor Ön áll egy ördögi ideológia mellé, mind a gender, mind az idegen tömegek betelepítése ügyében?

Miből gondolja, hogy Ön lát jól a migráns-kérdésben, hivatkozással a „jövevény voltál és befogadtak” bibliai idézetre? Hogy nem látja, hogy ez éppen nem az a szituáció, amit a Biblia leír? Gondolkodjon el inkább azon, hogy az „idegeneket hozok ellened” inkább ide illő igerész lenne!

Az ateista liberális Nyugat elfordult Istentől, saját istentelen törvényeket hozott, amit a Biblia „elferdített jogrend”néven jelöl. Miután az Ószövetséget „okulásunkra írták” meg, érdemes rá figyelni. Ha a nemek és a család fogalmának elferdítésére, a homoszexuális házasságra, az abortuszra, az eutanáziára, a humanoid gyártására, a klónozásra gondolunk, az ember ma Istent játszik, teremtőjétől elfordulva. A Biblia tanítása szerint ilyen esetekben mindig idegen invázió vet véget az istentelenségnek. Éppen ezt a korszakot éljük, de szerencsére tanulhatunk a nyugati tapasztalatokból.

Kérem, konzultáljon teológiai kérdésekben Márfi Gyula veszprémi érsekkel. Ja, hogy ő katolikus? A gyűlölt történelmi nagyegyház tagja, és Ön nem áll szóba vele? Pedig sokkal tisztábban látna, ha felülemelkedne előítéletein.

Gondolja csak végig: Orbán Viktor azt teszi, ami egy államférfinak kötelessége, azaz védi a hazát, a népet, az ország szuverenitását az illegális betolakodóktól, akiktől már a „Nyugat” is szabadulna, ha tudna.

Ön tiszteletre méltó munkát végez a hajléktalanszálló, a hajléktalan gyerekek óvodája és iskolája terén, ezt bizonyára Isten is „beszámítja” majd. De mindeközben elkárhozással fenyeget meg élő embereket. Nem akarok abba a hibába esni, mint Ön, hogy kárhozattal fenyegessem meg hamis gondolatai miatt, melyek téves következtetések és döntések sorozatát indították el az Ön fejében. Így inkább azt tanácsolom, hogy gondolkozzon el azon, vajon milyen gondolkodási sémákon kellene változtatnia az üdvössége érdekében.

Szerző:

Pók Katalin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: