Párizs küszködik az egyre csak terebélyesedő illegális migránstáborokkal

 

PÁRIZS, 20:30

A francia fővárosban található Saint-Martin-csatorna partjait elfoglalták az illegális bevándorlók, a helyzet pedig annyira rossz, hogy már a segélyszervezetek is arra figyelmeztetnek, hogy a spontán kialakult migránstábor biztonsági és egészségügyi kockázatot jelent.

Párizs északi részén, a La Villette negyedben alakult ki a város egyik legnagyobb migránstábora, ahol körülbelül 1 600 illegális bevándorló, főleg szudániak és eritreaiak húzzák meg magukat. További 600 afgán migráns vert tábort a népszerű Saint-Martin-csatorna mentén.

A Saint-Martin-csatorna eddig a fiatalok közkedvelt piknikező helye volt, ameddig meg nem jelentek ott a migránsok. A csatorna egyik partján afgánok laknak, a másik partján pedig főképp afrikaiak, akik Szenegálból, Ghánából, Maliból, Nigériából és Mauritániából jöttek.

Fotó: AFP

A 24 éves Abdul Jabar Afganisztánból érkezett Franciaországba. Még csak öt napja van a francia fővárosban – írja a The Local.

Elmondása szerint először Afganisztánból Pakisztánba utazott, majd Iránba, onnan pedig Törökországon és Bulgárián keresztül jutott el Szerbiába, ahol felkapaszkodott egy kamionra és úgy ment Franciaországba. A szülei biztatták, hogy vállalkozzon az útra és folyamodjon menekültkérelemhez.

Nagyon rossz itt. Nincs ágyam, nincs ennivalóm, nem tudok zuhanyozni és nagyon hideg van éjszaka – panaszkodott. Ennek ellenére állítása szerint nem bánja, hogy Franciaországba ment, mert reményei szerint ott majd jobb élet vár rá.

A 19 éves Samsour szintén Afganisztánból érkezett három hónappal ezelőtt. Ő az út során megjárta Pakisztánt, Iránt, Törökországot, Görögországot, Szerbiát, Magyarországot és Németországot, ahol már el is utasították a menekültkérelmét. De nem adta fel, Franciaországba ment és ott is beadta a menekültkérelmét, amit már el is bíráltak negatívan. Azonban ez sem tántorítja el őt, tervei szerint Calais felé veszi az irányt és Angliába megy, ahol majd szintén menekültkérelemért folyamodik.

A 19 éves Sierra Szenegálból kelt útnak, majd Malin, Algérián, Líbián és Olaszországon keresztül végül Franciaországba érkezett három hónappal ezelőtt. Sierra amiatt panaszkodott, hogy a menekültügyi hivatalokba szinte mindig foglalt a vonal, valamint ha valakinek pozitívan bírálják el a menekültkérelmét, az sem jelenti azt, hogy fedél lesz a feje felett.

Láttam a tévében, hogy Franciaország a testvériség és a szabadság hazája, de ide jöttem és itt hagynak ebben a táborban, ahol mindig verekedés van és sok a probléma – mondta.

Fotó: AFP

Nem rég verekedés tört ki az afgánok és az afrikaiak között ételosztáskor. A két fél azzal vádolta egymást, hogy a másik túl sok ételt vesz el, hogy későbbre is maradjon neki vagy azért, hogy eladja.

De többször előfordul csetepaté a migránsok között, sokszor az orvosoknak kell ellátniuk a sérülteket. A drog is egyre népszerűbb a táborlakók között.

A segélyszervezetek szerint már feltűntek az embercsempészek a táborok környékén, akik azt ígérik a migránsoknak, hogy segítenek eljutni Nagy-Britanniába. Az illegális bevándorlók azt hiszik, hogy ott könnyebben megkapják a menekültkérelmet ezért vonzó számukra az ajánlat. Azonban, ha Angliába akarnak menni 1 000 eurót kell fizetniük.     Anne Hidalgo Párizs polgármestere arra szólította fel az Emmanuel Macron vezette francia kormány, hogy azonnal találjanak megoldást a helyzetre, és helyezzék el szállásokon a migránsokat.

</p.childnodes.length;d++){var>

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: