JOGI PARÓDIA, AMI VÉRESEN KOMOLY.

 

A strasbourgi bíróság a magyar állam fellebbezése után másodfokon tárgyalja a bangladesi Mr Ali Ahmed és társa ügyét, miután elsőfokon súlyosan elmarasztalta és komoly pénzbüntetésre ítélte a magyar államot, mert szerintük 2015-ben a nagy migráns invázió idején jogellenesen tagadta meg tőlük a menedék kérelmet, a Szerbia felé nyitott tranzit zónában pedig „fogva tartotta” őket, míg a kérelmüket elbírálták.

A két bangladesi időközben természetesen felszívódott valahol Európában, annyi tisztelet sem mutattak az európai törvények iránt, annyira nem jogkövetők, hogy meg sem jelentek a tárgyalásukon, távollétükben ügyüket az irgalmas szívű MAGYAR HELSINKI BIZOTTSÁG viszi. NEKI MEG MÁR NEM JOGI, HANEM POLITIKAI KÉRDÉS.

A helyzet némileg paradox, a jogállami Európa intézménye éppen a józan észt készül megerőszakolni:

—Bangladesben nincs és nem is volt háború, tehát a két fickó nem oltalomra szorulómenekült. De ha az is lenne, a nemzetközi jog szerint a védelem az első biztonsá-gos országban illetné meg őket, Banglades és Magyarország között azonban van legalább tucatnyi ilyen.

No automatic alt text available.

 

 

—Tehát ők csak jobb életre vágyó gazdasági migránsok, de ebből még van néhány milliárdnyi tartalék… Akkor egy precedens ítélet alapján ezeket mind be kellene fogadni? És el kellene tartani őket?

—Az európai társadalmi szolidaritás gyakorlata szerint az jogosult kivenni a közös kasszából, aki bele is tett. Kivéve a rászorulókat. De lehet-e néhány milliárd idegen a kivétel? Akinek esze ágában sincs beletenni a közösbe….

Nézem a tárgyalási tudósítást: nagy felhajtás, tudós jogászok, kitüntető média figye-lem, sok pénz, jogi fontoskodás két mezítlábas ügyében, akik tojnak erre az egészre.

INNEN NÉZVE A JOG MEGERŐSZAKOLÁSA, A JOG PARÓDIÁJA, A JOGGAL VALÓ VISSZAÉLÉS.

SZEGÉNY UNIÓ !

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: