LEMONDOTT A JOBBIK A HONVÉDELEMRŐL

Miközben a Jobbik az elmúlt években rendre az önálló határőrséget szorgalmazta, és kormányra kerülése esetén annak felállítását ígérte, a most megalakult Országgyűlésben a párt frakciója nem vesz részt a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság munkájában. Lapunk információi szerint ráadásul a Jobbik önként mondott le arról, hogy tagot delegáljon a testületbe, így nyolc év után nem lesz ki képviselje a biztosságban a Jobbikot, és annak honvédelemmel kapcsolatos álláspontját.

A 2014-18 közötti parlamenti ciklusban Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője volt tagja a bizottságnak, aki a héten megalakult új Országgyűlésben a Nemzetbiztonsági bizottságot fogja vezetni. Az ő helyére adhatott volna a Jobbik egy másik képviselőt 26 fős frakciójából, de nem élt a lehetőséggel. Dacára annak, hogy a Jobbik a határőrség felállítása előtt a cigánykérdés rendészeti megoldását is napirenden tartotta, többek közt erre hozták létre a Magyar Gárdát is.

Lapunk megkereste a Jobbikot, hogy megtudjuk, mi áll a frakció döntésének hátterében.

A sajtóosztály válasza szerint a választást nem a Jobbik nyerte, „ezért nem a Jobbik dönt arról, hogy ki melyik bizottságban üljön”.

Márpedig, legnagyobb ellenzéki pártként, a Jobbik delegálhatott volna tagot a bizottságba, és nem is tiltakozott amiatt, hogy nem vesznek részt a testület munkájában. Jobbikos forrásaink szerint inkább az állhat a háttérben, hogy a honvédelem már nem tartozik a párt prioritásai közé, de ha így is lenne, sincs megfelelő szakpolitikus a frakcióban.

A fentiek magyarázatként szolgálhatnak arra is, hogy a Jobbik nem akart kerítést húzni a déli határra a migráció megfékezésére. Erről Novák Előd után most Volner János nyilatkozott.

Az alelnök a Facebookon azt írta, „vezető testületeinken belül sokat küzdöttem azért, hogy tegyük a migrációt a Jobbik vezető témájává, hogy ostorozzuk a Fideszt a határvédő kerítés megépítését követelve akkor, amikor az még egy kósza gondolat sem volt a fideszes politikusok fejében. Az elképzeléseim elbuktak, én pedig fegyelmezett katona voltam és soha nem beszéltem ki, mert egyetlen szóval, a hivatalos álláspontunktól eltérő véleménnyel sem szerettem volna gyengíteni a Jobbikot”

KÜSZÖBÖN A JOBBIK PÁRTELNÖKVÁLASZTÁSA

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere és az egykori szkinhed, Sneider Tamás között dől el holnap, ki és merre viszi tovább a Jobbikot. A tisztújító kongresszus határoz az elnökhelyettesek, valamint az alelnökök személyéről is. Egyesek szerint elkerülhetetlen a pártszakadás, mivel Vona emberei nem hajlandóak Toroczkaival dolgozni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: