Hú bmeg! Válasszunk!

Igen, igen, igen! Végre itt a bizonyíték, hogy a Momentum – miképpen a Jobbik is – 21. századi párt!

S hogy ez mit jelent? Mindjárt elolvashatják, megtekinthetik, kielemezhetik itt alant. Ez édes véreim azt jelenti, hogy egészen eddig úgy volt, hogy az ember fogta magát, aztán elment szavazni, és szavazott arra a pártra meg képviselőjelöltre, aki szimpatikus volt, akiben bízott, akinek hitt stb., stb.

No, ennek vége!

A 21. század beköszöntött, és ennek kétségbevonhatatlan jele, hogy a szavazás teljesen megváltozott.

 

13903256_1043516529100499_3857658159200510092_n

Mostantól úgy szavazunk, hogy a Józsi bácsi először is beiratkozik az ELTE elméleti matematika szakára, azt elvégzi, PHD, szakmai gyakorlat, és így alkalmassá válik arra, hogy egy algoritmus szerint leadhassa voksát.

Ugyanis egy 21. századi szavazás nem egyszerű szavazás, hanem a Riemann-sejtés maga!

“A Riemann-sejtés, amelyet először Bernhard Riemann fogalmazott meg 1859-ben, egyetlen számelméleti tárgyú dolgozatában, a Riemann-féle zéta-függvény zérushelyeinek eloszlásával foglalkozik (és így a prímszámok lehető legegyenletesebb eloszlását állítja). Sokan (így például Erdős Pál is), az egész matematika legfontosabb problémájának, koronagyémántjának tartják. Egyike a Hilbert-problémáknak, és az egymillió dollárt érő millenniumi problémáknak is. A legtöbb matematikus igaznak tartja, bár például John Edensor Littlewood és Atle Selberg hangoztatott kétségeket.

A Riemann-féle zéta-függvény ζ(s) egyváltozós, komplex számokon értelmezett függvény, értelmezési tartománya a teljes komplex számsík, az s = 1 eset kivételével. Ha s>1 valós szám, akkor a konvergens

zeta (s)=sum _{{n=1}}^{infty }{rac  {1}{n^{s}}}
zeta (s)=sum _{{n=1}}^{infty }{rac {1}{n^{s}}}

sor állítja elő, ez még akkor is konvergens, ha s komplex, de valós része 1-nél nagyobb. Így például az ismert Euler-féle formula miatt ζ(2)=π2/6. Ha s valós része nem 1-nél nagyobb, akkor analitikus folytatással kapjuk a függvény értékeit.

Vannak úgynevezett triviális gyökhelyei a negatív páros számokban, azaz az s = −2, s = −4, s = −6, … értékeknél. A Riemann-sejtés a nem triviális esetekkel foglalkozik, és kimondja:

A Riemann-féle ζ-függvény minden nem triviális gyökének a valós része 1/2.

Tehát a nemtriviális gyökök az 1/2 + it alakú számokból álló úgynevezett kritikus egyenesen vannak, ahol tvalós szám és i a képzetes egység.”

Na, és a képzetes egység a Momentum bazmeg. A 21. századi párt. Rájuk kell szavazni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: