Megütheti a bokáját Helmeczy: a DK-s ügyvéd tanácsára léphetett le külföldre a csengeri szélhámosnő

Micsoda véletlen: a Kósa Lajost átverő csengeri kamumilliárdos szélhámosnő ügyvédje nem más, mint Helmeczy László, aki a DK parlamenti képviselőjelöltje Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. számú választókerületében. Budai Gyula kedden levélben fordult a Magyar Ügyvédi Kamara elnökéhez, és azt kérte, marasztalják el Helmeczyt, mivel tevékenysége nem összeegyeztethető az ügyvédi etikai szabályokkal, rendszeresen visszaél ügyvédi mivoltával, amely mögé bújva nyílt politikai tevékenységet folytat, és rendszeresen nyilatkozik a Demokratikus Koalíció jelöltjeként. Budai portálunknak úgy fogalmazott: egy különbség van Helmeczy László és Czeglédy Csaba között – hogy Helmeczy még szabadlábon van.

SUSÁNSZKY MÁTYÁS PÁL – PILHÁL TAMÁS – PestiSrácok.hu

Levélben fordult Bánáti Jánoshoz, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökéhez Budai Gyula, amelyben a csengeri kamumilliárdos szélhámosnő ügyvédjének, Helmeczy Lászlónak a politikai ténykedését kifogásolja. A fideszes országgyűlési képviselő azt írta: megdöbbenve tapasztalja, hogy Helmeczy László, a DK nyíregyházi képviselőjelöltje az ügyvédje az azóta külföldre menekült csengeri szélhámosnőnek, Szabó Gábornénak, akinek csalási ügyeiben jelenleg is büntetőeljárás folyik.

  • Budai Gyula szerint Helmeczy ügyfele mögé bújva politikai tevékenységet, lejáratókampányt folytat Kósa Lajos ellen, többek között az ATV műsoraiban is. Budai Gyula szerint Helmeczy tevékenysége nem összeegyeztethető az ügyvédi etikai szabályokkal, rendszeresen visszaél ügyvédi mivoltával, amely mögé bújva nyílt politikai tevékenységet folytat, és rendszeresen nyilatkozik a Demokratikus Koalíció jelöltjeként.

A fideszes politikus szerint szintén elfogadhatatlan, hogy Czeglédy Csaba, aki ellen közel 6,3 milliárd forintos költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt is büntetőeljárás folyik, még mindig a Vas Megyei Területi Ügyvédi Kamara tagjaként nyilatkozik, ügyvédi tevékenységét nem függesztette fel sem ő, sem a kamara elnöke. A fideszes képviselő szerint, ha Keller László 2002-es feljelentése nyomán elmarasztalta őt (mármint Budait) az ügyvédi kamara (pedig akkor Budai csupán jogi tanácsadóként segítette a Fidesz kampányát – a szerk.), ugyanezt kellene tennie mind Helmeczy, mind Czeglédy esetében, hiszen mindketten politikai pártok jelöltjeiként indulnak a választáson. Felidézte, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke akkor Bárándy Péter későbbi szocialista igazságügyi miniszter volt. A kamara azzal indokolta az elmarasztalását, hogy az ügyvédi tevékenység nem összeegyeztethető egy politikai párt kampányában való részvétellel.

EGY KÜLÖNBSÉG VAN HELMECZY ÉS CZEGLÉDY KÖZÖTT

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő a PestiSrácok.hu megkeresésére úgy nyilatkozott:

Helmeczy László érezheti, hogy védence komoly bajban van, ezért nyilvánvaló, hogy ő javasolta a nőnek, hogy a jogi eljárás elől külföldre meneküljön, mert ha Sz. Gábornét még a választások előtt kihallgatnák, kiderülne az igazság, kiderülne, hogy egy szélhámosságról, egy koholt ügyről van szó.

A fideszes politikus azt is hangsúlyozta:

Az a különbség Czeglédy Csaba és Helmeczy László között, hogy Czeglédy már börtönben van, Helmeczi viszont még szabadlábon.

Budai Gyula a konkrét ügy kapcsán kitért arra, Helmeczy 2010-tól kezdődően minden választáson elindult képviselőjelöltként. Bár a nyíregyházi 2. számú választókerületben méretteti meg magát a DK színeiben, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Mint kifejtette, igen érdekes, hogy miután a Jobbik nyomán a Magyar Nemzet megszellőztetette az úgynevezett Kósa-ügyet, és az abban felsorolt érvek sorra bedőlnek, hirtelen feltűnik a színen Helmeczy mint Szabó Gáborné, a csengeri kamumilliárdos képviselője.

Vezető képünkön Helmeczy László; fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: