Feri, iszunk egy konyakot, mielőtt leváltjuk a DK-t?

Nappal nem, legfeljebb este hét után egy sört – válaszolta a lenti coubon az őt egy kétes eredetű és összetételű féldecis konyakkal kínálgató, már napközben a napi boldogságlimitet elérő férfinak Gyurcsány Ferenc a Nyugati téren, ahol DK elnöke az utca embereivel beszélgetett így korteskedés idején. Ferencet talán csak Budapest belvárosának forgataga zavarta meg, esetleg a vidám úr által tukmált nedű minősége, mivel az utóbbi napok tapasztalata az, hogy a közeli körúti DK-főhadiszálláson azért nem teljesen szárazak az irattartóknak álcázott bárszekrények. Gyurcsány az utóbbi napokban több alkalommal jelent meg egyre sűrűsödő sajtóeseményein céklavörös fejjel, és beszédei, kiszólásai, metakommunikációja nem minden esetben a más, hanem sokkal inkább az aznapot sejtették. Zűrös, stresszel teli időszak a választási kampány, néha lazítani kell egy kicsit, amire Ferenc a jelek szerint megtalálja a megfelelő alkalmakat.

https://coub.com/embed/14ukh3?muted=false&autostart=false&originalSize=false&startWithHD=false

A néhai KISZ-kez kötődő városi legenda, hogy az ifjúkommunista mozgalmárok csalhatatlan szimatú vizslákként voltak képesek megtalálni a lazulás különféle, főképp az etilalkohol-származékokkal összefüggésben álló módozatait, kiváltképp, ha megfelelő beosztásban szenvedték ki a diktatúra ördögi korszakát.

 

A mendemondák szerint a relaxációt segítette a bentlakásos marxista továbbképzéseken reggelente abszolvált rumos kávé stampedli konyakkal, a nap bármely szakában fogyasztható kisfröccs – mértékegysége a tálca, illetve az asztal –, és még csak eztán következett a várva várt este hét óra, amikor már valójában is lehetett, sőt, elvárt volt inni valamit. Ferenc talán ezekre a nemes hagyományokra, és csalhatatlan tapasztalatokra alapozva javasolta azt elhíresült őszödi beszéde dramatikus végkifejletében, hogy a hallgatóság tagjai menjenek haza, igyanak meg kurva sok bort, és gondolkodjanak el a szavain. Az eredményt ismerjük.

LE KELL VÁLTANI A DK-T!

Ferencnek mostanában eszébe jutottak egykori őszödi útmutatásai, és a gaz orbáni diktatúra lebontásának kivitelezéséhez gondolkodni kezdett. Ezt azonban nem lehet szárazon csinálni, akkor hülyeségek jutnak az ember eszébe, ezért az iratszekrényhez lépett a körúti irodájában, félrehúzta a moszkvai olimpiáról hazaszuvenírezett matrjoska babát, szórakozottan lefújta róla a port, majd gyakorlott mozdulattal a katonás rendben sorakozó dossziék mögé nyúlt, és kihúzta a baloldali belső körökben legendaként emlegetett flaskát, amelyben huszonkét éves whisky volt. A Skóciából származó nemes ital érdekessége, hogy már tizenöt esztendeje huszonkét évesnek ismerték a bennfenntesek, akik közül csak kevesen részesültek abban a kegyben, hogy Ferenc megkínálja őket. Ferenc a legfontosabb döntéseit mindig demokratikusan hozta meg, így történt ez most is, ezért a történelmi pillanatban magára zárta az irodaajtót, és töltött egy pohárkával. Orbánnal nincs alku – merengett el Ferenc, majd a fideszes diktatúra lebontásának módozatai közül a legjobbnak tűnőt kiválasztva megvilágosodott: le kell váltani a DK-t. Ehhez már csak a legkisebb és a legnagyobb kétjegyű prímszám problematikájával kell egy kicsit összezavarni Orbánékat, és máris kész az ellenzéki összefogás mestertrükkje.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fechotelevizio%2Fvideos%2F1859311744113610%2F&show_text=0&width=560

Ferenc a kiszes rutinnal felállított megoldóképletét igyekezett megértetni a Nagy Összefogásra hozzá érkező KariGerivel, Bernikével és Gyula elnökkel is, előbbiek életkoruknál fogva nem értették a tempót, igaz, Gyulával egy összekacsintásból is értették mindketten, hogy mi a szitu. A fiatalok zokon vették, hogy Ferenc amúgy kiszesen doppingolt egy kicsit, Ferenc pedig azt vette zokon, hogy ezt a fiatalok nyilvánosan szóvá is tették. A baloldali magyar politikai elit így ismét egy világraszóló hungarikummal ajándékozta meg civilizációnkat, mivel a diktatúra leváltására gründolt Nagy Összefogás egymás feljelentgetésével vette kezdetét. A találkozóra nem ment el Gaby, a Jobbik. Ő amúgy sem iszik. Tiltja a vallása.

Fotó: PS

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: