Balog Zoltán: Márki-Zay Péter elérkezett a legaljára

Balog Zoltán: Márki-Zay Péter elérkezett a legaljáraFotók: Karnok Csaba
Hódmezővásárhely – A miniszter szerint a polgármester-jelölt részéről provokáció volt azzal kampányolni, hogy diktatúra és megfélemlítés van Hódmezővásárhelyen.
 

– Ha valaki a kampányát azzal kezdi, hogy a városában diktatúra van, akkor attól kezdve már ennél csak durvábbakat tud mondani, Márki-Zay Péterszerintem az akasztásra utalással elérkezett a gödör aljára – mondta lapunk kérdésére Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A politikus, aki egyébként református lelkész is, rámutatott: éppen ezért tartja felháborítónak, hogy megtámadták Németh László esperest, amikor a hívek előtt elmondta, hogy a magát függetlennek nevező polgármester-jelölt nem élvezi az egyház támogatását.

 

Balog Zoltán úgy véli: a polgármester-jelölt részéről provokáció volt egyrészről azzal kampányolni, hogy ő az egyház oszlopos tagja, ezzel párhuzamosan pedig azzal, hogy diktatúra és megfélemlítés van Hódmezővásárhelyen.

– A plébánosnak nemcsak joga és lehetősége, hanem tulajdonképpen kötelessége is felhívni a hívek figyelmét arra, hogy ez nem igaz. A hazugság ellen is fel kell lépni. A plébánosnak nemcsak a szólásszabadsággal lehetett élnie, hanem kötelessége volt olyan tanácsokat adnia a közösségének, amelyet ő a saját értékrendje és az egyház tanítása alapján helyesnek tart – jelentette ki Balog Zoltán, hozzátéve: természetesen azt is tiszteletben kell tartani, ha a közösségen belül másnak más a véleménye. Szerinte ugyanakkor az esperes ezt a határt nem lépte át.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: