Megszólalt a müezzin Vona sajtótájékoztatóján

Cropped landscape

2018-02-2016:43
vona, müezzin, iszlám, jobbik
A Jobbik elnöke lefagyott, amikor meghallotta a muszlimok imára hívó énekét. Korábban azonban éppen ő nevezte az iszlámot az utolsó fénysugárnak a „globalizmus sötétségében” – írja a Híradó.hu.
Igencsak meglepődött Vona Gábor, a Jobbik elnöke, amikor sajtótájékoztatóján megszólalt a müezzin éneke. A pártvezér „viccesnek” nevezte az esetet, és kis várakozás után kijelentette, hogy amennyiben nem vetnek véget a feltehetően telefonról bejátszott felvételnek, felfüggeszti a média képviselőinek szóló eseményt.

Az utóbbi időben egyre több hír látott napvilágot Vona és az iszlám kapcsolatáról.

Ha meghallják a magyarok…
A közelmúltban egy olyan felvétel került elő Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről, amelyen a politikus azt mondja: „nemrég hallottam egy barátomtól, hogy itt járt Isztambulban, és elment cipőt vásárolni a bazárba, és azt vette észre, hogy a cipőárusnak a falán ott van kirakva az én fényképem.”
A megkérdezett cipőárus azt válaszolta Vona barátjának érdeklődésére, hogy a képen egy turáni vezető látható. „Hát miért nem ismered, ha magyar vagy?” – idézte a kereskedőt a videón Vona, majd így folytatta: „Akkor ő persze elmondta, hogy ismer, méghozzá elég jól, mert a munkatársam. Amikor ezt megtudta a cipőárus, akkor ingyen választhattak cipőt.”

A Jobbik elnöke a törökországi előadásán azt is elmondta, hogy ezt a „kis történetet” Magyarországon el sem meri mondani, mert „ha meghallják a magyarok, hogy Törökországban valaki azt mondja, hogy jobbikos ingyen kap cipőt, akkor tönkre fog menni szerencsétlen barátunknak a boltja”. A jobbikos politikus szavait a muszlim közönség tetszésnyilvánítása kísérte.

Arab–magyar barátság napja 9/11 évfordulóján
Vona Gábor 2010-ben részt vett Ajkán a magyar–arab barátság napjának ünnepségén, amelyet éppen a New York-i terrortámadás évfordulóján, szeptember 11-én szerveztek.

Az eseményt a Jobbik Magyarországért Mozgalom ajkai alapszervezete szervezte, saját szavaik szerint „az arab–magyar baráti kapcsolatok elmélyítése, egymás kultúrájának jobb megismerése jegyében” – írja a Pestisrácok.hu. A házigazda az a Ferenczi Gábor volt, aki azóta volt már országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja, jelenleg pedig Devecser polgármestere.

Híradó.hu
Fotó: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: