Karácsony Gergelybe az rúg bele, aki akar

Cropped landscape

2018-02-1908:52
Hétvégén Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje egy kétségbeesett hangvételű nyílt levélben hívta közös ünneplésre az ellenzéki pártokat március 15-ére. Ezt nagy hallgatás fogadta egy napig, végül egyedül Gyurcsányék reagáltak. De hogy? Kiadtak egy közleményt, amelyben leszögezték, hogy a DK és az MSZP vezetői már hetekkel ezelőtt megállapodtak erről és Gyurcsányék intézkedtek is. A közleményben még véletlenül sem olvasható sem Karácsony, sem pedig pártjának, a Párbeszédnek a neve. Összhang, az biztos, hogy nincs az ellenzéki pártok között. Ráadásul Karácsonyt a szocialisták sem kedvelik, enyhén szólva. Vele kapcsolatban a két leggyakrabban használt szó: áruló és esélytelen.

Az Origo beszámolója szerint drámai hangvételű nyílt levélben fordult a nyilvánossághoz Karácsony Gergely tegnap annak érdekében, hogy összeverbuváljon egy összellenzéki megmozdulást március 15-ére. Az elkeseredett hangvételű felszólításban olyen bombabiztos érveket sorakoztatott fel Karácsony, mint hogy „2018-ban változtatni kell”. Meg aztán, hogy meg kell mutatni, hogy sokan vannak.
A baloldal legújabb reménysége levelében elismerte, hogy a baloldali pártok nem mindenben értenek egyet, és különböző elképzeléseik vannak azzal kapcsolatban, milyen Magyarországot szeretnének. Sőt azt is írta, hogy mást gondolnak arról is, milyen konstrukcióban kell indulni a 2018-as választásokon.A DK továbbra sem akarja észrevenni, hogy Karácsony létezik 

Nem igazán hatották meg a szép szavak Gyurcsány Ferencet és pártját.

Ma egy olyan közleményt sikerült kiadniuk, amely minimum kétértelmű, de a bukott kormányfőt ismerve inkább megalázó üzenet Karácsonynak.
A Demokratikus Koalíció írásának a címe is sokat is sejtető, hiszen „Reagálás Karácsony Gergely nyilatkozatára – Együtt ünnepel a DK és az MSZP március 15-én” néven futott az MTI-ben.

A közlemény amolyan gyurcsányos álbarátsággal nyit, és leszögezi, hogy „természetesen együtt ünneplünk március 15-én a demokratikus ellenzéki pártok minél szélesebb körével.” A folytatás viszont Karácsonyék szempontjából kevésbé lett szerencsés, ugyanis a következő fontosabb elemek vannak benne:
  • Együtt ünnepel a DK és az MSZP március 15-én.
  • Gyurcsány Ferenc, a DK, és Molnár Gyula, az MSZP elnöke már hetekkel ezelőtt megállapodtak, hogy közös ünnepet kezdeményeznek valamennyi demokratikus ellenzéki párt bevonásával.
  • A megállapodásnak megfelelően a DK lefoglalta a rendezvény helyszínét
Már első olvasásra is feltűnő, hogy Gyurcsányék közleményéből vannak hiányzók. Kik is ők? Talán nem meglepő módon:
  • Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje
  • Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd.
Ha igaz, amit Gyurcsányék írtak, akkor a helyzet a következő:
  • A Karácsony Gergelyt országos listájának első helyére és miniszterelnök-jelöltjének megszavazó MSZP a háttérben megállapodott a DK-val a március 15-ei rendezvényről
  • Amiről a szocik nem értesítették a saját miniszterelnök-jelöltjüket, aki nyílt levelek irogatásával csinált teljesen hülyét magából.

Gyurcsány pártlapja alkalmatlannak nevezte Karácsonyt 

Nem ez volt az első ütközet Karácsony Gergely és Gyurcsány-párt között. A szocialisták lízingelt miniszterelnök-jelöltjéről határtalan gyűlölettől és mélységes lenézéstől csöpögő cikkeket közöl folyamatosan a Gyurcsány Ferenc érdekkörébe tartozó Nyugati Fény blog.

Az oldal szerint a zuglói polgármester teljesen alkalmatlan a feladatára, ráadásul bármelyik pillanatban képes elárulni a szövetségesét. ”Ja, hogy maga bölcsészdoktor? Kérem, ne nyúljon semmihez!” – a régi vicc jut az ember eszébe, miközben nézi Karácsony Gergőt az ATV új műsorának első részében – így számolt be az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a legfrissebb szerencsétlenkedő fellépéséről a Nyugati fény című blogoldal. Ennél is keményebben fogalmaztak, amikor azt írták, hogy „Karácsony Gergely abban az LMP-ben indult, ahol ordítva szidták a szocialistákat meg a rendszert 2010 előtt. Mert akkor ugye rettenetesen szar volt az élet a világnak ezen a táján. De semmi baj, Geri, csak az ökör következetes. Csak az a fránya internet, az nem felejt.”

Felemlegették Karácsony méltán nagy ismeretségre szert tevő gondolatait, amikor azt mondta, hogy „jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt!” A Gyurcsány-blog munkatársai később köpönyegforgatónak titulálták a Gyurcsány-korszakban kulcsszerepet betöltő politikust: ”Karácsony Gergő ifjú kora ellenére sok köpönyeget megforgatott már, most a politikai túlélés reményében az általa sokáig leprázott MSZP-sek listájára kéredzkedett fel, azt ígérve: hozza a saját népszerűségét.” Azon is élcelődtek, hogy Botka Lászlóval mekkorát bukott az MSZP: „Hahó, pár hónapja akkorát taknyoltatok ezzel a mutatvánnyal, mint az ólajtó, miért kell ugyanazt a bukott receptet erőltetni?” Ezt is írták: „Molnár Gyuláék megint tövig nyomják a gázt a zsákutcában.”

A „kiváló” baloldali hangulatot Bayer Zsolt is felidézte az Országjáró Sajtóklub soproni állomásán:
Forrás: Origo.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: