BRUTÁLIS BÁNTALMAZÁS A VÁD JUHÁSZ ELLEN

VEREKEDÉS, DROGOZÁS, FOGVA TARTÁS A CSALÁDI DRÁMÁBAN
MI
 

Súlyosan, brutális módon bántalmazta három nagyobb gyermeke édesanyját Juhász Péter, az Együtt elnöke – olvasható a II–III. kerületi bíróságon található periratokban, amelyek vasárnap a TV2 Tények című műsorához kerültek.

– Lenyomott a kanapéra, rám térdelt és megütött, aztán nyugtatót és altatót adott, és még egy éjszakát ott töltöttem. Menstruáltam, ruhástul bőgtem, térdig véres voltam… nem tudtam felkelni – áll a korábbi élettárs tanúvallomásában. Az asszony arról is részletesen beszélt, hogy amikor 2016 karácsonyán hazalátogatott Juhászhoz, a politikus két napig tartotta fogva a lakásában azzal az indokkal, hogy „meg kell beszélnünk az életüket”.

Állítása szerint ekkor nyugtatókkal is begyógyszerezte a fizikai bántalmazás mellett. A nő vallomásából kiderül az is, hogy Juhász elvette és széttörte a telefonját, amikor nem volt hajlandó a férfi kérésére rátenni a kezét az ujjlenyomat-olvasóval működő készülékre, de az Együtt elnöke attól is dühbe gurult, ha volt élettársa nem számolt el neki az idejével.

A csatornához került gyámügyi dokumentumokból az is kiderült, hogy veszélyes közegészségügyi viszonyok uralkodtak az Együtt elnökének házában.

Az iratok szerint továbbá Juhász akkoriban rendszeresen fogyasztott kábítószert, és többször előfordult, hogy a gyerekek előtt drogozott. Az asszony végül gyermekei és saját védelmében a gyámhivatalhoz fordult, ezután került az ügy a bíróság elé.

A bántalmazási botrányról elsőként a Borsonline számolt be, a lap azt is megemlíti, hogy az asszonyt már különválásuk előtt is bántalmazta Juhász Péter.

A nő elmondása szerint a politikus éveken keresztül bántalmazta őt verbálisan, továbbá érzelmileg is zsarolta, valamint folyamatos pszichés nyomás alatt tartotta.

A nő ezért döntött úgy, hogy gyermekeivel együtt elhagyja az országot, és Londonba költözik – ezt a peranyagok szerint Juhász a rendőrség segítségével próbálta megakadályozni.

Bár az Együtt elnöke blogjában elismerte, hogy valóban zajlott gyámügyi eljárás, hamis vádaknak nevezte a volt párja bántalmazásával kapcsolatban megjelent híreket, sőt azt állítja, az asszony támadta meg őt ittas állapotban.

– Az agresszív pervitel volt élettársam ügyvédei részéről úgy tűnik, odáig ment, hogy hamisan vádolnak a hatóság előtt, ráadásul mindez még ki is szivárog a nyilvánosságnak. Kevés kétségem van: ennek az aljas, a gyerekeket sem kímélő pervitelnek része ez a támadás is, ami egybeesik a politikai ellenfeleim céljával, hogy lejárassanak – fogalmazott.

Juhász Péter a Magyar Időknek nyilatkozva megerősítette: több jogi eljárást elindít, köztük sajtó-helyreigazítást, polgári pereket, és büntetőügyben is feljelentést tesz rágalmazás és hamis vád miatt.

Emlékezetes: Juhász Péter az ATV Magánszféra című műsorában 2016 októberében azt állította, hogy soha nem ütött meg embert, a húsevéstől is az élet kímélete érdekében tartózkodik.

Ismert: tavaly februárban az Együtt előterjesztőként jegyzett két olyan indítványt, amelyek a nők elleni erőszak felszámolását célzó isztambuli egyezmény törvénybe iktatását sürgeti Magyarországon.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a hírekre reagálva tegnap azt mondta: négygyermekes családapaként különösen felháborítónak tartja, ha ilyen események történnek, és ha ennek csak egy része is igaz, akkor Juhász Péter egyáltalán nem vehet részt a közéletben, nem vállalhat politikai funkciót.

A családon belüli erőszak külön tényállásként szerepel a büntető törvénykönyvben, a jogalkotó 2013-ban az élettársi viszonyban élőkre is kiterjesztette a védettek körét. Ilyen bűncselekményért minősített esetekben akár több év szabadságvesztést is kiszabható.

 

Egy hozzászólás to “BRUTÁLIS BÁNTALMAZÁS A VÁD JUHÁSZ ELLEN”

  1. Bendeguz79 Says:

    Olvassa valaha is barki a cikkeiket ?
    Soha senki hozzaszollasa .
    Talan annyira nem erdekesek a cikkiek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: