Stumpf András: „Patkánykodás”, amit a Jobbikkal művelnek

stumpf-andrás
A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiabirodalom munkatársai egyre nehezebben viselik, hogy a szintén Simicska érdekeltségébe tartozó Jobbik több százmilliós büntetést kapott az Állami Számvevőszéktől az oligarchától kapott tiltott pártfinanszírozás miatt. Az indokolatlan elkeseredés olyan, eddig kiegyensúlyozottságukról ismert újságírókra is átragadt, mint Stumpf András, aki – feltehetőleg a kormánynak címezve – egy jóízű patkányozással vezette le a benne felgyülemlett feszültséget.

Sistergős Facebook-bejegyzést tett közzé Stumpf András, a Heti Válasz munkatársa, aki idáig azon kevesek közé tartozott Simicska Lajos médiabirodalmában, aki egész jól megőrizte az önuralmát. Most azonban nála is kiborult a bili, és a Jobbik ÁSZ-büntetése kapcsán azt írta Facebook-falára:

Mintha a Jobbiknak amúgy lenne esélye bármire. Ritka nagy és felesleges patkánykodás ez, kérem. S melyik is az az állat, amely akkor is patkánykodik, ha nincs szüksége rá, mert egyszerűen nem tud mást tenni? Bingó. A patkány.

Hogy konkrétan ki lenne ez a patkány, az Stumpf András bejegyzéséből nem derült ki. Vagy az Állami Számvevőszékre gondolt, amely keményen megbüntette a Jobbikot, de sokkal valószínűbb, hogy inkább a kormányra vagy a Fideszre, hiszen a Jobbiknak és az ellenzéki sajtónak fixa ideája, hogy a büntetés mögött politikai okok, a kormánypártok állnak. Az föl sem vetődik bennük, hogy olyan súlyú törvénytelenségek esetén, mint amilyeneket a Jobbik elkövetett, az ÁSZ egész egyszerűen nem tehetett mást. Ha az ellenzék által diktált gondolkodásmódot az ÁSZ is magáévá tenné, akkor soha többet nem merne megbüntetni egyetlen ellenzéki pártot sem, mert hiába van rá alapos oka, a megbüntetett szervezetek rögtön kormányzati elfogultsággal vádolnák meg. Ez pedig oda vezetne, hogy az ÁSZ egy magatehetetlen, a törvényi előírásokat betartatni képtelen szervezetté válna.

MN: A FIDESZ GYÁVA

Egy másik Simicska-lap, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Szerető Szabolcs is keserű szájízű publicisztikával jelentkezett a szomorú hír kapcsán, mely szerint a Jobbiknak 15 napon belül ki kell fizetnie a 331 milliós büntetést. Azt írta:

A Fidesz megint gyávának bizonyult: betiltani (még) nem meri a Jobbikot, inkább gondoskodik az ellenzéki párt ellehetetlenítéséről, röviddel a választás előtt. A piszkos munkát persze kiszervezve a volt képviselője által vezetett, az alaptörvény rendelkezései szerint független intézménynek, az Állami Számvevőszéknek. (…) Nyilvánvaló, ha a Fidesz (pontosabban: a miniszterelnök) úgy akarja, be is lehetne tiltani a Jobbikot; akad rá ürügy, hajlékony jogszabály, és keríteni is lehet a feladatra úgymond a kormánytól független végrehajtót. De itt még nem tartunk, s talán nem is lesz szükség rá. Hiszen a kétszer 330 millió forintos büntetés erősen kétségessé teszi a Jobbik választási szereplését.

A cikk jórészt a Jobbik magyarázkodásával terheli az olvasókat, ám a szerző ezt olyan ügyesen teszi, hogy az egyszeri olvasónak ne tűnjön fel. Például azt írta:

Egy biztos: az ÁSZ mostani írásos anyagából sem derült ki, miképpen számolták ki a 330 millió forintnyi tiltott támogatást. Hiába szajkózzák, hogy mindenben a törvények alapján jártak el, ha továbbra is úgy tesznek, mint ha a plakátpiacon léteznének hatósági árként számonkérhető tarifák.

Ez egy az egyben a Jobbik védekezése, magyarázkodása. Miközben az ÁSZ számos közleményben leírta, sajtótájékoztatókon elmondta, miért volt kénytelen megbüntetni a Jobbikot, amely nem volt együttműködő, nem adta át a kért dokumentumokat.

Címlapképünkön Stumpf András a Polbeat című műsorunkban; fotó: PS

pestisracok.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: