Puccs készül Fekete-Győr ellen?

Az Origo szerint a szervezkedés mögött Soproni Tamás és Orosz Anna áll

MH – 2018.01.05.

Puccs készül Fekete-Győr András ellen a Momentum Mozgalomban – írja az Origo. A szervezkedés mögött az elnökség két, egymással szoros viszonyban álló tagja, Soproni Tamás és Orosz Anna áll. Soproni átvenné az elnökséget, sőt, a miniszterelnök-jelöltséget is elvállalná – olvasható az internetes oldalon.

 

momentum-Fekete-Győr-András

Ahogy arról a magyarhirlap.hu is beszámolt, két újabb vezető távozott a Momentum Mozgalomból: ezúttal Túry Márton kabinetfőnök és Papp Gergő kommunikációs igazgató állt fel. Túry személyes okokból hagyta ott a kabinetfőnöki posztot, amit mindössze három hónapig töltött be ezt a posztot, miután tavaly ősszel ő váltotta az ugyancsak idő előtt leköszönő Borbély Edét – írta az Origo.

Az Origo értesülései szerint Fekete-Győr András ellen puccs készül, úgy tudják, hogy Fekete-Győrt a jövő hét szombati küldöttgyűlésen próbálják majd meg elmozdítani úgy, hogy küldötti indítványára napirendre vennék a tisztújítás kérdését.

Forrásaik szerint a szervezkedés mögött az elnökség két, egymással igen szoros kapcsolatban álló tagja áll: Soproni Tamás és Orosz Anna. Előbbi korábban a Momentum alelnökeként volt ismert, Zaránd kigolyózása után viszont kampányfőnökként és elnökségi tagként dolgozik a pártban. Azt írják, nem csak a pártelnöki székbe ülne be, de a miniszterelnök-jelöltséget is elvállalná.

Soproni és Orosz számára a terv kivitelezése ugyanakkor nem ígérkezik könnyűnek, hiszen ahhoz, hogy napirendre vegyék a tisztújítás kérdését, megfelelő számú küldöttnek kell támogatnia az erre vonatkozó javaslatot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: