Lemondott a Momentum titkára

Az Origo információi szerint lemondott a Momentum Mozgalom titkára, Kovács András október közepén hagyta ott a pozícióját. A Momentum volt tikára sem részletezte, miért döntött így.

1yyy

Az Origo úgy tudja, hogy Kovácsnak a továbbiakban nincs ideje a Fekete-Győr András elnökölte pártra. Kovács András távozása azért is érintheti különösen érzékenyen a Momentumot, mert a titkár fontos bizalmi pozíciót tölt be a mozgalom működésében. Az általa irányított szervezet közvetlenül a pártelnökségnek felel, ő maga pedig az elnökségi ülések állandó résztvevője. Kovács kiválásával tehát egy újabb kulcspozíció üresedett meg a Momentumban.

GYAKORI SZEMÉLYCSERÉK A MOMENTUMBAN

A Momentum háza táján nincs éppen minden rendben, az utóbbi hónapokban feltűnően gyakorivá vált a személycsere a pártban. A lemondási hullám még augusztusban kezdődött meg Pottyondy Edina elnökségi tag távozásával, aki személyes okokra hivatkozva lépett vissza. Néhány nappal később egy másik elnökségi tag, Kádár Barnabás is leköszönt. Ő mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy sok vitája volt a párton belül. Ebből a szempontból a szeptember sem sikerült jobban a Momentumnak, akkor Szauer Tamás (a balliberális HVG kiadó vezetőjének, Szauer Péternek a fia) pénzügyi igazgató dobta be a törölközőt, majd egy héttel később Borbély Ede kabinetfőnök is bemondta az unalmast. Kovács András titkár friss lemondásával a Momentum az októbert sem úszta meg kenyértörés nélkül.

ÉLES VITÁHOZ VEZET, HOGY ÖSSZEFOGJANAK-E A BALOLDALI ELLENZÉK TÖRPEPÁRTJAIVAL

A sorozatos konfliktusokat az Origo értesülései szerint egyébként az is generálja, hogy a Momentumon belül továbbra is éles vita van arról, hogy belemenjenek-e az összefogásba a baloldali ellenzék törpepártjaival. Fekete-Győrék ugyan határozatban mondták ki, hogy az LMP-hez hasonlóan ők sem állnak össze a 2018-as választásokra az MSZP-DK-Együtt-Párbeszéd-MoMa tömb egyik szereplőjével sem, csakhogy a párt tagságának egy jelentős része ezzel nem ért egyet. A Momentum tehát belső széthúzástól terhelve, megüresedett vezetői székekkel fordul rá a parlamenti választások kampányára, miközben egyre átláthatatlanabb a párt finanszírozása is. Fekete-Győrék folyamatosan pénzért kuncsorognak és egy lerobbant pincesort mutogatnak pártközpontként, valójában egy 130 négyzetméteres belvárosi ingatlan a bázisuk, amelyről továbbra sem lehet tudni, hogyan került a Momentumhoz.

Forrás: Origo, fotó: Horváth Péter Gyula/PS

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: