MESSI ÉS A MESSIÁS

 

A saját esélyeit latolgató Gyurcsány Ferenc szombati ambiciózus fellépéséről (Spinoza Színház, 70 néző, műsorvezető Rangos Katalin) nekem a szakállas anekdota jut az eszembe. „ – Mesélj – kéri barátja a himlőhelyes, tökorrú szoknyavadászt –, megszerezted már azt a csodálatos nőt? – Félig – válaszolja lelkesen a tökorrú. – Én már akarom, ő még nem.”

149408_gyurcsany_ferenc

Miferink is így van a hatalommal.

Megtudtuk, mi a bombabiztos tavaszi recept á la Gyurcsány. Orbán Viktorék legyőzése rém egyszerű, csak három feltétel egyidejű megléte szükséges. A Fidesz – szerinte – 35-37 százalékot fog szerezni, az MSZP (ha kihordja lábon a válságát) húsz, a DK tíz százalékot kap. A többi szavazó pedig, ha látja, hogy milyen éles a verseny, hanyatt-homlok elhagyja a saját pártját a kormányváltó hangulatban, és az esélyes jelöltre szavaz. Ki másra – Miferinkre.

Azt Horn Gábor emlékezetes beszólása („Nem azt mondták, Feri! Hanem azt, hogy menj a p…csába!”) óta tudjuk, hogy az elhajtott exminiszterelnök még a sajátjai intelmére sem hallgat. Katalin műsorvezető asszony is elég egyértelműen fogalmazott, amikor a túlmozgásos, piros fejű ember figyelmébe ajánlotta: kár itt matekozni… A statisztikák szerint ne szépítsük, toronymagasan ő a legelutasítottabb hazai politikus égen és földön. Vagyis szerencsésebb lenne, ha talán izé… Szóval, ha jegelné magát mielőbb… Mit mond erre Miferink? Azt mondja, Egerszegi Krisztina is sikeresebb lett volna úgy, ha minden vetélytársa feladja, de az nem lett volna valós verseny. Az esedékes generációváltásra meg úgy reagált a túlbérmált ember, hogy ő bizony nem megy nyugdíjba néhány 25-30 éves politikus miatt, de nem ám! „Messi sem hagyja abba azért, mert van néhány tehetséges huszonéves a pályán.”

És ha Messi marad, miért ne maradhatna a Messiás?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: