Orbán Viktor: Brüsszel a Soros-tervet hajtja végre

„Nevetséges a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárás”

MH/MTI – 2017.10.06.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a “brüsszeli gépezet” Soros György tervét hajtja végre bevándorlásügyben.

 

 A kormányfő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: Soros György embereket, szervezeteket vásárolt, Brüsszel a befolyása alatt áll, le akarják bontani a kerítést, be akarják engedni Európába milliószám a bevándorlókat, majd kötelezően szét akarják osztani őket, aki pedig nem engedelmeskedik, azt meg akarják büntetni.
“Brüsszelben a történések pontosan úgy haladnak, ahogy azt Soros György közzétette, ez egy tervszerű dolog, Magyarország pedig nem a hülyék országa”, nem lehet úgy tenni, mintha véletlenül történnének a dolgok” – mondta a kormányfő, aki kiemelte: a kabinet csak felszínre hozta, a politikai élet középpontjába állította, hogy létezik egy Soros-terv, amit egyébként maga a szerző is bevallott.

“Kezünk között porlad szét a schengeni rendszer”

Az EU jövőjével kapcsolatos reformelképzeléseket kommentálva a kormányfő arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben az unió jövőjéről szőnek terveket, aközben “a kezeink között porlad szét a schengeni rendszer”, a külső határvédelem helyett belső határok épülnek. Ezt alátámasztandó idézte azt a javaslatot, amely alapján a tagállamoknak három évre joguk lenne visszaállítani a határellenőrzést Schengenen belül. Ugyanígy “éppen most szorítjuk megint korlátok közé” a munkaerő mozgását – jelezte.

Politikai ügy a kötelezettségszegési eljárás
A civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárást Orbán Viktor politikai ügynek nevezte. “A brüsszeli bürokraták egy politikai döntést akarnak rákényszeríteni – jogi eszközzel – Magyarországra. Meglátása szerint a törvénnyel kapcsolatos brüsszeli beadvány politikai megrendelésre készült dokumentum, értelmes jogász még kézbe sem veszi, mert megégeti a kezét, az közröhej tárgya mindenhol Európában, annyira nevetséges, hogy azzal nem lehet mit kezdeni. “Ha elfogadnánk, mi is nevetségessé válnánk” – tette hozzá.
“Arról van szó, hogy ha valaki külföldről pénzt fogad el, akkor azt be kell vallani. Pont. Mit sért ez?” – kérdezte a kormányfő.

Szakértői szinten van a CEU-ügy

CEU-ügyben Orbán Viktor megismételte: a törvényeket mindenkinek, még a milliárdosoknak, az amerikai-magyar kettős állampolgároknak és az általuk pénzelt szervezeteknek is, be kell tartaniuk. A szóban forgó bonyolult ügy pedig jelenleg szakértői szinten van.

Az Európai Parlament jogállami eljárásával kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette: Magyarország semmilyen értelemben nem lóg ki a sorból, ami pedig ezen túl van, az ismét csak politikai természetű támadás. “Nyilván arról van szó, hogy el kell foglalniuk magukat a képviselőknek, amíg mi helyettük is védjük Európát. Miközben a magyar kormány ezt a munkát végzi, ők ott bent kényelmesen (…), a tutiban finnyáskodnak” – fogalmazott.
Szerinte egyébként a Magyarországról jelentést készítők is mind “Soros emberei”, “az ő tenyeréből esznek”, a jelentésük pedig arról szól majd, hogy jobb lenne, ha nem lenne kerítés, jobb lenne beengedni a migránsokat, és pénzt adni nekik.

Iskolaügy Romániában, nyelvhasználat Ukrajnában

A marosvásárhelyi iskolaügyet és az új ukrán oktatási törvényt firtató kérdésre válaszolva a miniszterelnök kifejtette: Romániában “előrébb vagyunk, mint voltunk”, mert a kormánypárt elnökével, Liviu Dragneával sikerült személyes kapcsolatot kialakítani, ami “mintha rejtegetne valami reményt a jövőre nézve”.

Ukrajnával viszont nem így áll a helyzet, egyelőre az oktatási törvény miatt kisebbségi jogsérelmet elszenvedett országok együttműködését próbálják létrehozni – mondta. Úgy fogalmazott: nem fenyegetni akarják Ukrajnát, hanem meg akarják vele értetni, hogy miközben “háborúban állnak” vagy legalábbis “határkonfliktusuk” van Oroszországgal, a gazdaságuk bajban van, az EU-n kívül pedig nem számíthatnak senkire, aközben nem lehet a kisebbségek már elért jogaiból elvenni.

Annyi a miniszterelnök-jelölt, mint eső után a gomba

A magyar belpolitikai helyzetet úgy kommentálta: az, hogy egyszer csak sok miniszterelnök-jelölt tűnik fel, mint eső után a gomba, abból nem következik, hogy a kampány megkezdődik. A kormánynak nem áll módjában részt venni a kampányban egyelőre, mert dolgozni kell – jelentette ki, hozzátéve: kampány akkor lesz, ha a kormány – a választások előtt 2,5-3 hónappal – elvégezte négyéves munkáját.
Arra a felvetésre, hogy az Alapjogokért Központ szerint az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha az nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel, Orbán Viktor úgy reagált: ezt a kérdést nem szeretné beemelni a politikai térbe, mert ez egy technikai, jogi, ellenőrzési, pénzügyi kérdés. A törvényeket be kellene tartani, és akkor nem lenne baj – mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: