“Simicska? Van az a mélység, amivel nem foglalkozunk” – A PS-nek mondta el véleményét Lázár a festő-mázoló oligarcháról

Botka lelépéséről, Simicska veszprémi pingálós hajnaláról, az MSZP-s Czeglédy Csaba horribilis csalásáról és Lázár János miniszterelnöki ambíciójáról kérdezte a PestiSrácok.hu a Miniszterelnökséget vezető minisztert a mai Kormányinfón a Parlamentben. Lázár János őszintén, keményen és sejtelmesen válaszolt a kérdéseinkre.

Simicska Lajos graffitizős akciójával, a milliárdos Orbán Viktor újfenti obszcén és durva minősítésével kapcsolatban portálunk azt kérdezte a tárcavezetőtől, hogy a kormányülés szünetében, kávézás közben szóba került-e Simicska kedd hajnali veszprémi ámokfutása. „Simicska? Van az a mélység, amivel nem kell foglalkoznunk” – reagált Lázár, majd elárulta, a kormányülésen szóba sem került Simicska Lajos.

„A veszprémi hajnalról ugyanakkor eszembe jutottak Szinetár Miklós mondatai, aki egyszer elmesélte, hogy a Csárdáskirálynő egyik bemutatójára Illyés Gyula is elment, aki miután végignézte az előadást, összecsapta a kezét és azt mondta: végre egy kis szürrealizmus. A magyar politika ma tele van szürreális eseményekkel” – vélekedett Lázár János.

A miniszter kérdésünkre azt is nyomatékosította, fontos lépés lesz, ha a magyar választók vérnyomása végre nem 160/120 lesz, hanem 120/80. “Magyarországon számos gazdag és tehetséges magyar ember él. Valakinek mind a kettőből jut, valakinek csak az egyik. Az a helyes, ha az ilyen emberek az ország javára használják fel tehetségüket, vagy gazdagságukat, és nem arra, hogy mások ellen hadjáratot folytassanak. A tudást, vagy a vagyont nem szabad mások ellen használni” – szögezte le Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként Botka László távozásáról, visszalépéséről is azt mondta, hogy a kormány nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, nem foglalkozik azzal, hogy ki az MSZP miniszterelnök-jelöltje. “Botka el, Gyurcsány be” – zárta rövidre Lázár. 

A kormány vizsgálja a Czeglédy-ügyben károsult diákok megsegítésének lehetőségét – közölte Lázár János a PestiSrácok.hu kérdésére. “Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, vizsgálja meg a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) kérését a Czeglédy-ügyben, és lehetőség szerint segítsenek a károsult diákoknak” – tájékoztatott. Visszakérdésünkre, hogy száz százalékos lesz-e a korrekció, Lázár úgy válaszolt, ezen dolgoznak.

“A Czeglédy-ügy az MSZP és a DK közös bűnügye, közös csalása. Leginkább egy maffiatörténetre hasonlít” – ismertette Lázár János, aki azt is elárulta, nem aggódik Gyurcsány Ferenc pénztárcája miatt, akinek a cége az idén tavasszal mintegy 80 millió forintos kölcsönt adott Czeglédy Csaba cégének, a Humán Operátornak. “Gyurcsány az ország egyik leggazdagabb embere, dehogy aggódom” – tette hozzá.

Portálunk nekiszegezte a kérdést Lázárnak, vannak-e miniszterelnöki ambíciói 2022-ben, vagy 2026-ban. “Találgassanak csak!” – válaszolta. Szerinte neki még mindig van tanulnivalója, az ő jövőjét pedig túlhabosítja a sajtó.

LESZ NYUGDÍJPRÉMIUM

A Kormányinfón bejelentette, lesz nyugdíjprémium 2017 novemberében. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azzal indokolta, hogy a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell. Arról is beszámolt: dolgoznak azon, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphassanak az érintettek, ez a következő hónapok gazdasági adatain múlik. A tárcavezető közölte azt is, hogy a 2030-ig terjedő időszakban 600-800 milliárd forint többletforrást áldoznak a turizmusra, ami a növekedés záloga lesz.

HÁRMUNKAT BÜNTETNEK

A kötelező bevándorlóelosztási kvóta megbukott – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatóján, ahol azt is közölte: megkezdődött a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs kérdőívek kiküldése. A tárcavezető szerint noha az Európai Bizottság győzelmet hirdetett a kötelező kvótáról, a valóság az, hogy a kvóta megbukott, hiszen egyedül Málta teljesítette a rá kiszabott kvótát. Kötelezettségszegési eljárás azonban csak három tagállammal szemben indult – jegyezte meg. A Soros-tervről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatban a miniszter azt mondta: minden választónak lehetősége lesz véleményt nyilvánítani. A kormány csak akkor tud eredményt elérni, ha a választók vele együtt dolgoznak – fogalmazott. Megerősítette, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és a visegrádi négyek miniszterelnökei az októberi Európai Tanács-ülés előtti este munkavacsorát tartanak.

Vezető fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: