Ilyen nincs: Csintalan „Szélkakas” Sándor visszatérne az MSZP-be pártelnöknek!

Az egységnyi idő alatt elkövetett köpönyegforgatások magyarországi csúcstartója, Csintalan Sándor újabb meglepőt húzott: megpróbál visszakéredzkedni az MSZP-be pártelnöknek(!), és szeretné kivenni a részét egy új ellenzéki kerekasztal gründolásából. Erre már tényleg nincsenek szavak! Itt már csak a klasszikust idézhetjük: „Ilyen nincs, és mégis van!” 

hvg.hu információi szerint Simicska Lajos bizalmasa, Csintalan Sándor vissza akar lépni az MSZP-be, és ellenzéki kerekasztalt javasolna. A portál értesülését Csintalan megerősítette. Mint fogalmazott:

Ma van a születésnapom, napok óta azon gondolkodom, mi történt itt. Totál abszurdum, hogy a magyar ellenzék – Horváth Csaba után szabadon – ilyen töketlen, azt gondolom, legalább valamilyen gesztust kéne csinálni. Másrészt: Horn Gyula pártjával is kell valamit tenni. Hogy én vagyok-e a legalkalmasabb, nem tudom, de úgy döntöttem, teszek egy kezdeményezést. 

Majd úgy folytatta, hogy most is ugyanúgy rendszerprobléma van, mint a 1990 előtt, ezért fölvette a kapcsolatot az illetékesekkel, mert nem tudja, hogy kell belépni a szocialista pártba.

Vagy fölvesznek, vagy nem, de úgy gondolom, fel tudom ajánlani a fantáziámat és képességeimet arra, hogy egy évre megcsináljam a céget.

Csintalan 1977-ben lépett be az MSZMP-be, majd 1990-ben onnan át az MSZP-be. 1994-től az MSZP ügyvezető alelnöke is volt. 2002 után fokozatosan átpártolt a Fideszhez, és Orbán Viktor látszólag leglelkesebb híve lett. 2007 és 2017 között már Fidesz-tagként szapulta a szocialistákat és a jobbikosokat. A 2015. februári G-nap után újra köpönyeget fordított, és Simicskával együtt a Jobbik szekerét kezdte tolni. Most pedig ismét MSZP-s kitérő következne, ha lenne rá fogadókészség…

ÉGŐ BIBLIA CSINTALAN KEZÉBEN

Azt állította, nincsenek politikai ambíciói, nem akar képviselő vagy miniszterelnök-jelölt lenni. (Pedig csak akkor lett volna igazán hatalmas a bulika – A szerk.) Ő csak „egy, a rendszerrel szemben kooperatív ellenzéket” akar. Azt állította, hogy az ő bizalmasa és jóbarátja, Simicska Lajos nem lépne be vele együtt az MSZP-be, csak ő. Pénzt nem tesz ebbe a „cégbe”, csak „ethoszt, reményt, küzdelmet”. Szerinte az ellenzéki kerekasztalnál a Jobbiknak is helyet kell majd kapnia. Arra a fölvetésre, hogy bomlasztással is megvádolhatják őt a kezdeményezés kapcsán, azt felelte: nem érdekli,

mert van négy gyerekem, hamarosan jön az unokám, nem akarok itt megdögleni, úgy elmenni, hogy legalább kísérletet nem teszek a változásra. Hajnal egykor arra ébredtem, ha nem teszek semmit, el is égne kezemben a Biblia.

Csintalan szerint a kerekasztal első napirendi pontja az lenne, hogy „kell-e ez, vagy sem”. Amúgy pedig reménykedik benne, hogy az ellenzék alkalmas az összefogásra, a kormány leváltására, és ő bízik a csodákban. Azt pedig végképp nagyon szeretné, hogy az MSZP, „Horn Gyula pártja” éljen, vissza kell adni a pártnak „a lelkét”. Amúgy nem csupán mezei párttag szeretne lenni, hanem pártelnök, erre ezennel be is jelentkezik – mondta a hvg.hu-nak. Azt állította: tudatta ezt az örömhírt Molnár Gyula jelenlegi pártelnökkel, aki meg volt lepve, „köpni-nyelni nem tudott”. (Meg tudjuk érteni… – A szerk.) Arról is beszélt, hogy lehet, elmegy az MSZP hétvégi választmányi ülésére, és az a legfontosabb üzenete a szocialistáknak, hogy „Ne féljetek!” (Ugyanezt üzente a halálos ágyán a hívőknek II. János Pál pápa is – A szerk.)

Emlékezetes, Csintalan júliusban elnézést kért a korrupciós bűncselekmény miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélt Tátrai Miklóstól – az erről szóló cikkünket ITT olvashatja el. Előzőleg pedig részt vett Gulyás Marci adománygyűjtő videójában egy elég szivárványos csapat tagjaként – erről ITT vagy ITT olvashat bővebben.

Forrás: hvg.hu. Vezető kép: Hír TV

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: