Kiakadt az internet Justin Trudeau-ra a kanadai terrortámadás miatt

Kiakadt az internet Just Trudeau-ra az edmontoni terrortámadás miatt, melynek során egy férfi elgázolt, majd megkéselt egy rendőrt. A Twitterezők egy része szerint az egészről az ultraliberális miniszterelnök migránspolitikája tehet, mások pedig azt követelik tőle, hogy védje meg őket. Trudeau közben, mintegy 9 óra késéssel nyilatkozatban ítélte el a történteket. Különös egybeesés, hogy éppen akkor történik ilyesmi a konzervatívnak számító Alberta tartományban, amikor éppen háttérbeszélgetések folynak a márciusban elfogadott anti-iszlamofóbiáról szóló (M-103) parlamenti javaslatról. 

justin-trudeau-welcomes-immigrants

Hosszú ideje migránsok ezrei ömlenek be Kanadába, amely elképzelhető, hogy közvetlen kapcsolatban áll az albertai Edmontonban történt, feltehetően dzsihádista terrortámadással. A kanadai miniszterelnök országával kapcsolatban azt az imidzset építi, hogy Kanada biztonságos és garantálja a menedéket mindenkinek, aki deportálással néz szembe az Egyesült Államokban, illetve a világ többi részén. A miniszterelnöknek kicsit vissza kellett venni a menekültek simogatásából az utóbbi időben, kormánya ugyanis egyre több kritikát kap, amiért hamis reményeket táplál a bevándorlókban, ennek következményeként pedig már a hadsereget is be kellett vonni az észak-amerikai országban a menekültek ellátásába. A probléma mértékét jól mutatja, hogy Montrealban például az olimpiai stadiont kellett átadni a menekültek elszállásolására. Egyes források szerint idén már közel 12 000 migráns érkezett Kanadába.

A helyzetet Trudeau úgy próbálta kezelni, hogy azt üzenete: “mindenkinek be kell tartania a szabályokat”, de látszik, hogy mennyire lengi körül nagy tisztelet a zoknigyűjtésben, hajbelövésben és felvonulgatásban a politikánál lényegesen jobban brillírozó miniszterelnököt. Nem véletlen, hogy az internet népe az edmontoni események kapcsán igencsak kiakadt rá, a közösségi oldalon rengetegen üzentek Trudeau-nak, aki egyébként laza kilenc órás késéssel ítélte el a történteket, írásábanpedig természetesen nem tudta nem a szélsőségekre és a “változatosságban rejlő erősségre” fókuszálni. 

 

 

 

 

 

 

Biztosan véletlen (vagy nem), hogy éppen akkor történt ilyesmi Kanadában, amikor a márciusban elfogadott M-103 névre hallgató anti-iszlamofóbiáról szóló parlamenti javaslat háttérbeszélgetései zajlanak. Az M-103 lényege, hogy kötelezi a kormányt arra kötelezi, hogy elítélje az iszlamofóbia minden formáját, illetve azt is tulajdonképpen parancsba foglalja, hogy a A Kanadai Örökség Állandó Bizottságának kötelező kidolgozni egy részletes forgatókönyvet arra vonatkozólag, hogy hogyan veszi fel a harcot az egyre fokozódó gyűlölettel, rasszizmussal és iszlamofóbiával, és ezzel kapcsolatban részletes adatgyűjtésbe is kezd.

Kanadában egyébként idén tartott elnökválasztást a Konzervatív Párt, amelynek élére Andrew Scheert választotta meg a párt, akit a PestiSrácok.hu részletesen is bemutatottScheer azzal is sok szimpatizáns szerzett a párttagok és a potenciális szavazók körében, hogy nemmel szavazott az M-103-ra.

Forrás: Twitter, CBC, Rebel Media, PS; Vezető kép: Fellowship of the Minds

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: