MARCI HEVESEN

Szeptember eleje óta a Kossuth tér melletti Agora közösségi sátorban aggódik a haza sorsáért a „demokratikus” ellenzék Közös Ország Mozgalom nevezetű felekezete.

Tagjai itt kívánják tető alá hozni azt a megállapodást, amely segítené minél gyorsabban lebontani Orbán Viktor választási rendszerét.

A gyülekezet lelke, megálmodója maga Gulyás Slejm Márton hivatásos forradalmár és festékdoboz-hajigáló, ő szervezte ide azokat a kivételes politikusokat, akik szerint a választási rendszer úgy igazságtalan, ahogy van. Marci koordinátor ki is mondta, a Fidesz azzal kerülhetett hatalomra, és azért nem lehet leváltani, mert a maga tervezte konstrukció neki kedvez.

 

web760

Gulyás Slejm Márton hivatásos forradalmár és festékdoboz-hajigáló

Hősünknek elkerülhette a figyelmét Ceglédi Zoltán politológus áprilisban kelt írása a Hvg.hu-n. Az amúgy balliberális elemző arról tájékoztatta olvasóit, hogy aki szerint a mostani választási rendszer a Fideszre van írva, az „síkhülye”. Az érvényes normaszövegben ugyanis az áll: az nyer, aki a legtöbb szavazatot szerzi. Orbánék azért szoktak nyerni, mert rájuk szavaznak a legtöbben.

Tudsz követni, Marci?

Egy hivatásos forradalmárt azonban nem hatnak meg az efféle érvek, változatlan hévvel szervezkedik. A legújabb, hogy a mozgalom jelesei (Bokrostól Gyurcsányon át az orrturkáló Szigetvári Viktorig) aláírták első megállapodásukat. (Az eseményt a közönség egyik tagja bekiáltásokkal próbálta megzavarni, de gyorsan kidobták a biztonságiak. Nem, most nem Juhász Péter randalírozott – ő maga is a bekiabálón méltatlankodott…)

A következő jelentős esemény október 23. utánra várható. Gulyásék addig adtak határidőt az Országgyűlésnek, hogy megszavazza – kétharmaddal – az ő választási javaslatukat. Ha nem, jön a polgári engedetlenség… Marci bekeményített.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: