Szél Bernadett kétszáz emberrel akarja leváltani a „nép ellenében kormányzó” Orbán Viktort

Képünk illusztráció (forrás: youtube.com)

Az LMP társelnöke szerint rendszerváltás kell jövőre. A budapesti Kossuth Lajos téren rendezett vasárnap esti megmozduláson Szél Bernadett arról beszélt: Magyarországon hosszú távon senki nem tudott a nép ellenében kormányozni.

A hatalom a néptől fél, a nép pedig ti vagytok

– fordult kétszáz fős közönségéhez az ellenzéki politikus, a félelem bizonyítékaként említve a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodás „titkos kezelését”. Szavai szerint a sikertelen múltat le kell zárni, helyette színvonalas oktatási rendszert, fizetősség helyett hatékony egészségügyet kell kiépíteni, a korrupciót pedig fel kell számolni. Demeter Márta független országgyűlési képviselő is a paksi szerződések titkosságát kifogásolta. Új, tisztességes kormány szükségét érzi, amely felmondja a paksi bővítésről kötött szerződést. Ennek anyagi terheit azonban nem a magyar népnek, hanem „Orbán Viktornak és strómanjainak kell állniuk” – tette hozzá.

Vágó Gábor, a Magyar Korrupcióellenes Szövetség Egyesület alapító tagja (aki egy héttel korábban ennél alig több embernek szónokolt ugyanerről), az állami cégvezetők bérének maximálásáról szóló népszavazás kezdeményezője azt hangsúlyozta, hogy „Putyin nem szövetségeseket keres, hanem gyarmatokat”, az általa épített rendszer lényege pedig az, hogy „csak a hatalom által lehet érvényesülni”. Hozzátette: a putyini térnyerés mellett erre a társadalomképre is nemet kell mondani, s helyette olyan rendszert kell építeni, amelyben „tisztességes munkával tisztességes életet lehet élni”. A beszédek után szabadtéri vetítést tartottak „Vlagyimir Putyin orosz elnök munkásságáról”, valamint „a paksi beruházás veszélyeiről”.

MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: