Záz­ri­vecz Gábor az igazi neve. Miért ál­né­ven po­li­ti­zál Vona Gábor?

Évek óta fe­sze­ge­tik a kér­dést a Job­bik háza táján, va­ló­sá­gos “me­se­könyv” szü­le­tett már arról, miért is nem a va­lódi nevén po­li­ti­zál Vona Gábor. Aki a hi­va­ta­los pa­pí­rokra – mond­juk egy orosz ví­zum­kérő lapra – a mai napig rá kell hogy írja az ere­deti nevét: ZÁZRIVECZ.

A kérdés, hogy miért  is nem a valódi nevén játszik politikai szerepet a pártelnök, hosszú évek óta kísért a jobbikosok köreiben, valóságos árnyékként kíséri Vona Gábort. Korábban ő maga is kínosnak tartotta a helyzetet, úgy érezte, valamit mondania kell már végre a névcseréről.

Vona korábban még valódi nevén Zázrivecz Gáborként futott...
Vona korábban még valódi nevén Zázrivecz Gáborként futott…

A cigány blogger és Csurka István

A Jobbik pártlapjában, a Barikádban már 2009-ben próbálta eloszlatni  a róla széles körben terjedő pletykákat, melyek a tipikusan rasszista közegben különösen kellemetlenül hatottak.

Ezt kérdezte tőle a Barikád:

“- A suttogó propaganda szerint ön Marosán György unokája,  sőt Csurka István szerint még szefárd zsidó is. Mi igaz ebből?”

– Csurka szerint zsidó vagyok, egy cigány blogger szerint meg buzi. Ezzel ellentétben római katolikus parasztcsaládból származom, szép feleségem és tüneményes kisfiam van, akit nem örökbe fogadtuk, ha érti, mire gondolok… (…)  A Marosán-dologra még reagálni sem kívánok.

Szóba került ebben az interjúban az is, hogy Vona nem az igazi nevénpolitizál, hiszen az anyakönyvbe ZÁZRIVECZ Gáborként jegyezték be, édesapját is Zázrivecz Lászlónak hívják.

A Zázrivecz eladhatatlan?

A politikus a Barikádnak  beismerte, hogy nem Vona Gáborként született.

Eközben a címlapon

“Úgy fogalmaznék, hogy ez nem a születési nevem…”

Azt nem tudni pontosan, hogy  miért is próbál évek óta megszabadulni  valódi nevétől. A legvalószínűbb, hogy politikai tanácsadók nyomatékos javaslatára váltott  nevet, akik a  rasszista jobbikos közegben “eladhatatlannak” ítélték a ZÁZRIVECZ nevet, vagy valami más ok rejtőzik a  kicserélt indentitás mögött.

Annyi bizonyos, Vona Gábor még az érettségi bizonyítványát is Zázrivecz néven szerezte meg.

Zázrivecz így, Zázrivecz úgy

A hivatalos magyarázat szerint Zázrivecz Gábor azért döntött a a Vona név mellett, mert ez volt  a II. világháborúban elesett nagyapja neve, egy bizonyos Zázrivecz csak ezután nősült a családba…

A valódi név, álnév kérdése évek óta kísérti Vonát, még  a híres-hírhedt kurucinfo is fontosnak látta, hogy körbejárja a kétség kívül elgondolkodtató névcserét.

Az eredetkérdésre oly kényes “kurucoknak” Zázrivecz-Vona Gábor  fontosnak tartotta beismerni azt is, hogy a Vona név sem magyar, hanem olasz eredetű.

” Ha már a származásom szóba kerül elmondom, hogy anyai ágon elmagyarosodott tót családból származom. A Vona név pedig olasz eredetű, valamikor a XVII. században vándoroltak be Pély környékére. A véremben(!) tehát tót és olasz vér biztosan folyik.”

A Jobbik elnöke a származásával kapcsolatban még azt is kihangsúlyozta a kurucinfónak, hogy büszke az Olaszországban élt híres Piero di Vona nevű professzorra. Arra utalt, hogy rokonság van köztük!

Sőt még tovább ment:

” Sorszerű, hogy Piero di Vona professzor neves Evola-szakértő…”

Hogy ki az az Evola? A náci fajelmélet híres szakértője…

Julius Evola olasz tudós  a második világháború idején az SS árja-fajkutató intézetében dolgozott szakértőként.

Főszerkesztőként jegyezte a Heinrich Himmler vezette intézet legfontosabb, a “tiszta fajról” szóló tanulmánykötetét.

Ennyit  tehát a Vona-Zázrivecz Gábor-féle sorsszerűségről….

Vona Gábor példaképe Julius Evola. A Jobbik elnök rokona Piero di Vona professzor a náci fajkutató munkásságának híres szakértője. Eovola könyvének magyar kiadásához Vona Gábor írt előszót.
Vona Gábor példaképe Julius Evola. A Jobbik elnök rokona Piero di Vona professzor a náci fajkutató munkásságának híres szakértője. Eovola könyvének magyar kiadásához Vona Gábor írt előszót.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: