A nyugati véleményvezérek őrjöngnek a Trump-Putyin találkozó miatt

A helyzet számunkra kiváló: ilyen őrjöngés már Trump esetében is rég volt olvasható. Legfeljebb azelőtt, hogy a neokonok és a hadiipari lobbi ösztönzésére aljas módon rakétával támadt Szíriára.

Donald Trump tegnap a G20-as hamburgi csúcson találkozott Putyin elnökkel és vele jóval több ideig, 2 óra 19 percen át tárgyalt, mint ahogyan az tervbe volt véve. Barátságos beszélgetés történt, mint a nyugati sajtó ebben egyként egyetért.

 

trumpputin

Hogy milyen véleménycikkek jelentek meg azóta (ma 16:45-ig), azt öröm látni: őrjöng a fősodratú média.

Három példa álljon itt.

A hajdanán tisztességes, ma neokon-neoliberális talpnyalóvá vált brit Guardianben egy Jonathan Freedland nevű újságot író figura nem kevesebb mint hat oldalon olyanokat karmolt papírra, amitől minden jobboldali magyar olvasónak nagyon jó kedve lesz.

Már a cím is jól hangzik: „Nem csoda, hogy Trump Putyin kedvence: Amerikát ismét gyengévé teszi”, írja a rosszindulatú kretén.

Ezt 5 teljes A-4 oldal terjedelemben folytatja, azon is totálisan kiakadva, hogy Trump azt merte mondani, „megtiszteltetés” volt neki találkozni az orosz elnökkel.

Freedlander szó szerint Putyin ügynökének nevezi az amerikai elnököt.

A Washington Postban egy Kathleen Parker nevű publicista dühöng a találkozó miatt, de szerencsére csak két oldal terjedelemben. Rátér Trump varsói beszédére is, amelyet rossznak nevez, holott azt még a CNN nevű hazug globális tévészemét is az eddigi legjobbjának volt kénytelen megítélni.

Az izraeli Haaretzben egy Sémi Shalev nevű publicista hasonló szellemben írt véleménycikke ezt a címet kapta: „Putyin és Trump között egy gyönyörű barátság indulása a legrosszabb gyanút látszik megerősíteni”.

Az alcím még ennél is „jobb”: „Ha ön azt hiszi, hogy Trump a Kreml lakája, a találkozó alapján nem kell véleményt változtatnia”.

E szerző két változattal is indít. Az egyik első mondata: „Az ’A’ verzió szerint Donald Trump Hamburgban találkozott Vlagyimír Putyinnal és rózsaillatúan jött ki”.

A másik változat első mondata: „Trump találkozott Putyinnal és úgy jött ki, hogy a farka a két lába között volt”.

A hazai portálok pedig már beszámoltak a Die Welt cikkéről, amely szerint Trump varsói beszédét akár Orbán is mondhatta volna.

Ugye ilyenkor szokták mondani, hogy „kávét rendel”?

A világon a békének ismét erősödtek az esélyei. Jó lenne látni John McCain pofáját.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: