Atombiztos információt kaptunk Gyurcsány beszámíthatóságáról!

/ 2017.06.28. 

A DK-vezér annyira hiteles szereplő, hogy a kezében az arany is hulladékká válik. Ergo: ha lesz is bizonyítéka Orbán ellen, az nem ér majd semmit.

Gyurcsány Ferenc újra beszámolt arról, miként telnek napjai a párhuzamos valóságban. Tegnap az ATV-n arról beszélt, hogy megint találkozott szupertitkos informátorával. S bár nem látta az Orbán Viktor svájci bankszámláinak létezését alátámasztó dokumentumokat, a bizonyítékok áráról azért már megállapodtak.

Fotó: MTI

Mindjárt mesélek valamit, de előtte egy kis merengés. A Demokratikus Koalíció elitje hagyományosan jó kapcsolatot ápol néhány volt nemzetbiztonsági főemberrel (Laborc Sándor, Glemba Zoltán), és Gyurcsánynak nyilván a felesége családja is kéznél van, ha bizalmas ügyekben kell hatékonyan eljárni. (Az Apró-klán idősb és fiatalabb tagjai egyaránt állam-, majd nemzetbiztonsági, illetőleg magánnyomozói munkákból éltek/élnek.) Tehát: a DK elnöke környékén minden szakmai tudás megvan ahhoz, hogy

  1. felderítsék egy információ forrásának hitelességét,
  2. értékeljék a megszerzett adat igazságtartalmát,
  3. úgy juttassanak be érzékeny híreket a nyilvánosságba, hogy azok valóban hassanak a közvéleményre.

Ehhez képest a mostani Gyurcsány-produkció eddigi mérlege:

  1. a pártvezetőnek fogalma sincs, ki akarja megvásároltatni vele az Orbánra nézve állítólag terhelő bizonyítékokat,
  2. azt sem tudja, hogy az úgynevezett bizonyítékok bizonyítanak-e bármit,
  3. közben a nép annyit lát, hogy a volt miniszterelnök kínlódik, szenved, bűnözőkkel vagy információbrókerekkel üzletel.

És akkor jöjjön a saját sztorim. A 2006-os választás előtt megtalált egy „informátor”, és mutatott egy átutalási bizonylatot, amely arról szólt, hogy a ferihegyi repteret működtető Budapest Airport külföldi vevője áttételesen lefizette Rogán Antal akkori fideszes kampányfőnököt. (Erre állítólag azért volt szükség, hogy az akkor ellenzékben lévő párt ne támadja élesen a privatizációt.) A banki papír hitelesnek tűnt; a kedvezményezettnél persze nem a politikus szerepelt, hanem egy olyan offshore cég, melynek elnevezése a Rogán és a vend szavak összeolvasztásából származott. (Rogán a Vendvidékről származik, ugye.) Az informátor nem adta át az anyagot, de a szememmel azért próbáltam „lefotózni” a látottakat. Majd felkerestem a bankot, amelynek a logója szerepelt a dokumentumon, és megbizonyosodtam róla, hogy a pénzintézet hivatalos bizonylatai teljesen másképp néznek ki, mint az a papír, amit én láttam. Második körben nemzetközi cégkeresőkben kezdtem kutakodni az említett offshore vállalkozás után, még a székhely szerinti ország egyik specialistájával is felvettem a kapcsolatot, de kiderült, hogy ilyen nevű társaságot nem jegyeztetett be senki. Amikor pedig néhány nap múlva újra keresett az „informátor”, egyszerűen elhajtottam. Vagyis nem tettem kockára a saját lapom hitelességét egy bombasztikus, ám minden elemében gyanús és hazug sztorival.

Ezzel szemben Gyurcsány azonnal ráugrott valamire, amire egy – saját titkosszolgálati holdudvarral rendelkező – volt miniszterelnök csak akkor vetődik, ha kiiratkozott a földi valóságból.

Mi következhet ezután?

Ha Gyurcsány egyszer előáll a „bizonyítékával”, senki nem fogja elhinni neki, hogy nem egy ócska hamisítványt lobogtat. Az ő kezében ugyanis az arany is hulladékká válik. Menthetetlenül. Vagyis a DK elnöke már csak abban a bizonyos párhuzamos valóságban lehet közszereplő. Itt, minálunk biztosan nem.

Ez persze jó hír az országnak, illetve jó hír a „Gyurcsánnyal vagy nélküle?” dilemmában vergődő ellenzéknek.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: