Ülj le, egyes: A momentumos Fekete-Győr András felkészületlenségére már nincsenek szavak

Gyengén vizsgázott helyismeretből Fekete-Győr András, akit egy VIII. kerületi, romkocsmában tartott lakossági fórumon kapott el az azonnali.hu. A Momentum Mozgalom első embere többek közt arról beszélt, bolti eladónak képezné át a hajléktalanokat, a nyugdíjasoknak szerinte írni és olvasni kellene tanítania a fiatalokat, az este 10-es csendrendelet pedig kíméletlen a bulizni vágyókkal szemben. Az is kiderült, a pártelnök a Rákóczi téren kívül hirtelenjében nem tud más teret megnevezni a kerületben, és az is, hogy rendszeresen járt a Nemzeti Múzeumba, no nem bérmálkozni, hanem frizbizni.

Már nem is tűnik olyan képtelen elméletnek, hogy a Momentumot titokban a Fidesz eszkábálta össze, hogy még jobban szétszalámizza az ellenzéket, legalábbis azon produkció után, amelyet a felkészültséggel és összeszedettséggel egyáltalán nem megvádolható mozgalomvezér, Fekete-Győr András produkált. A VIII. kerület egyik romkocsmájában megtartott lakossági fórumon az Azonnali.hu ültette kamera elé az elnököt, aki ezúttal szerencsére nem támadt rá és nem vonta kérdőre a tőle karnyújtásnyira ülő védtelen újságírónőt, problémakezelésben tehát mindenképpen előbbre jár már az emlékezetes origós incidens óta. És ezúttal félelmeiről sem beszélt.

HAJLÉKTALANOK MELLETT, EGY ROMKOCSMÁBÓL

Beszélt viszont arról, hogy a VIII. kerültei alapszervezetükben máris 55-en vannak, később még azt is elárulta, hogy a helyi alapszervezet az egyik legaktívabb, szórólapoznak, fórumokat szerveznek, sőt játszótereket járnak takarítani, mivel azok „teljesen mocskosak voltak”. Az interjút készítő Bakó Bea ekkor megjegyzi, hogy a lakossági fórum helyszínválasztása „azért szép”, mert a BujdosóKerttel szemben működik a Menhely Alapítvány hajléktalanszállója. Hozzátette, az ott várakozók kérdésre ugyanakkor elmondták, még nem hallottak a Momentum Mozgalomról, és nem akartak beszámolni a helyi problémákról sem. „Pedig – hangsúlyozta Fekete-Győr András – , itt vagyunk a Bujdosóba’ mellettük”, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna a romkocsmák világában egy hajléktalan puszta jelenléte, aki nyaranként mentás-lime-os koktélokra kéreget. Fekete-Győr András az interjúban fontos helyi problémának nevezte a drogfogyasztást és a sajtóból jól ismert tűcsere programot, rövid gondolkozás után ugyanakkor hozzátette, neki jelenleg nincsenek megoldási javaslatai, mivel utóbbi szakpolitikai kérdés. Ezután gyorsan a lakhatás kérdésére terelte át a szót, amelyet szerinte szintén meg kell oldani, bár javaslatokkal nem szolgált. Elmondta viszont, hogy

a dzsentrifikációval a hajléktalanok nem járnak jól.

MUNKÁRA FOGNÁ A HAJLÉKTALANOKAT

Feleke-Győr András szerint jó kerület a „nyolc”, majd hozzátette, az inkább nagyobb baj, hogy több tízezer hajléktalan van Budapesten, és ez egy nagy probléma. A mozgalmár szerint ugyanakkor azt látják, a körúton sok az Eladót keresünk-tábla, tehát az átképzéssel a hajléktalanok egy része munkába állhatna. A csendrendelettel kapcsolatban általánosságban elmondta, az este tíz órai zárás „kíméletlen” azokkal szemben, akik éjfél körül fekszenek le, főleg a bulizni, sörözni, beszélgetni vágyó fiatalokkal szemben.

NYUGDÍJASOK, VEGYÜLJETEK!

A nyugdíjasok problémájával kapcsolatban, akik nélkül „nemigen lehet választásokat nyerni” a mozgalom vezetője kifejtette, aktív nyugdíjasokban gondolkodnak, mivel értékes részei a társadalomnak. Véleménye szerint jó lenne, ha a nyugdíjasok írni és olvasni tanítanák a fiatalokat, és részt vennének a közterületek tisztántartásában, persze csak ha akarnak. Azt a pozitív üzenetet hangsúlyozta, hogy a nyugdíjasok lehetőleg vegyüljenek a fiatalokkal.

ÜLJ LE, FIAM, EGYES!

Az interjúban itt érkezik el a beszélgetés talán legkínosabb pillanatainak egyike, amikor a pártelnököt arról kérdezik, melyik térre helyezne ki ingyen wifit a kerületben. A kicsit talán túl hosszan tartó, vizsgaízű hümmögést követően Fekete-Győr végre kinyögi, hogy a Rákóczi térre, egyéb tereket azonban már nem sorol hozzá. Szintén kellemetlen pillanatok köszöntöttek a Mozgalom vezetőjére, mikor arról kérdezték, melyik a kedvenc helye a kerületben. Mikor kiderül, hogy az általa elsőként megnevezett Liliom utca már a IX. kerülethez tartozik, az Ellátó pedig a VII.-ben van, ismét kisebb izzadságszagú szünet következik a beszélgetésben, majd az elnök rávágja, hogy akkor tulajdonképpen az a kedvenc helye, ahol éppen a riport készül, a BujdosóKert. Fekete-Győr végső kétségbeesésében már majdnem bemondja, hogy a szomszédos Menhely Alapítvány környékét is szereti, de addigra megmenti a riporter azzal, hogy például a Nemzeti Múzeum is a nyolckerben van. Ezen a ponton feltámadni látszik a mozgalmár renoméja, hiszen azonnal rávágja, oda sokat jártak, sajnos azonban ezt az emelkedett pillanatot is sikerül szíven döfnie, amikor hozzáteszi,

frizbizni.

A Momentum Mozgalom elnökének feltűnő felkészületlenségére nincsenek szavak…

kezdőkép: azonnali.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: