Újabb tragikus hír: idén elmarad a szárszói találkozó

 

Farkasházy Teddy drámai hangvételű bejelentést tett a HírTV-ben, Kálmán Olga műsorában. Idén, annak ellenére, hogy jövőre választások lesznek, elmarad a szárszói találkozó. Komolyan megkönnyeztük a nosztalgikus, kissé szomorkás beszélgetést. De leginkább azért lógatjuk az orrunkat, mert idén nem láthatjuk Heller Ágnest szexi topban, vagy nem kacaghatunk önfeledten Kató néni szakállas viccein poénjain…

De nem lesz őszinte Gyurcsány szónoklat se, sem igazságbeszéd az összefogásról, ahogy Kéri Laci szakszerű elemzése is elmarad; persze Botka se fog a többiek tenyerébe csapni, hogy „Nézzétek! Össze tudunk mi fogni, ha a demokrácia azt kívánja…”; és együtt bringázni se fognak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek.

Már annak is van némi pikantériája, hogy a nagy bejelentés a HírTV-ben történhetett meg… Bár Simicska médiabirodalmában minden lehetséges – talán kezdünk is hozzászokni, hogy ha véletlenül odakapcsolunk, akkor minduntalan az Átévés fénykorokat idéző beszélgetésekbe csöppenünk. Ahogy ez most is megtörtént. Teddy elcsukló hangon bejelentette, hogy nincs értelme megszervezni a találkozót, mert annyira széthúznak a szereplők, hogy akár tíz parcellára is feloszthatná a telkét, akkor se lenne elég, akkor se férnének meg békében a ballib közszereplők, politikusok, meg a sok-sok hülye…

Majd nosztalgikus képek jöttek. Jancsóval, Faludyval, Gönczcel… És egy kis szomorkodás Olgival, hogy nem lesz ilyen többet… Nem, már csak azért sem, mert az SZDSZ eltűnt, a demokratikus charta szereplői pedig kiöregedtek, vagy már rég eltávoztak az élők sorából. De azért megkönnyezték egy kicsit a régi képeket.

(Azért egy zárójeles kérdést megérne az is, hogy vajon milyen arcot vághatott Szerető Szabolcs, Bella Levente, Bodacz Balázs, vagy Hegedűs Szabolcs – akik még továbbra is azt tolják a Simicska-birodalomban, hogy ők voltaképp egy „kritikus konzervatív” médiában dolgoznak – mikor ezt a műsort végignézték?)

Mindenesetre bármilyen nosztalgikusra és szomorkásra is sikeredett ez az egész beszélgetés, azért a valóságot szerintem mindenki érti a „sorok mögött”. Mert hiába igyekszik morális magaslatokra, már-már tanárbácsis szerepbe kerülni Teddy, mikor meginti és figyelmezteti az összefogni nem akaró baloldali és liberális kisebb-nagyobb pártokat, mozgalmakat, egyszemélyes szervezeteket, hogy ha megjön az eszük és mégis összefognának a patás Orbán ellen, akkor szeptemberben esetleg meghívja őket a Balaton melletti nyaralójában, de amíg veszekednek egymással nem hajlandó erre – a hülye is látja, hogy voltaképp érdeklődés hiányában marad el az egész szárszói találkozó.

Mert szar. Ahogy a közmondás tartja: ami szar, az szar… És a szárszói találkozó már legutóbb is nagyon szar volt. Voltaképp aki részt vett rajta, azon hónapokig röhögött az ország…

És könnyen megjósolható, hogy ha most Teddy mégis megszervezné a dzsemborit, akkor valószínűleg ismét ez történne. Valami ilyesmire lehetne számítani:

Gyurcsány Gréczyvel és Vadai Ágnessel, kockás ingben és bőrkabátban osztanák az észt az összefogásról, miközben mindenkinek vagy budira, vagy a büfére kellene éppen mennie, mikor valamelyikül hozzálép. Botka el sem menne, hogy ne kelljen se Gyuriferivel, se Teddyvel az összefogásról beszélgetnie. A Momentumos csávók is távol maradnának, mert vérciki lenne nekik ilyen mamelukokkal parolázni. Karácsonygeri egyedül jelenne meg, és mindenki azt kérdezné tőle, hogy miképp lehet egy egyszázalékos párt vezetőjeként miniszterelnök-jelölt. Juhász valami olyan polgárpukkasztó dolgot csinálna, amitől még Teddynek is égnek állna a megmaradt haja. Szigetvári Viktor ott lenne ugyan, de a fene sem törődne vele, így magányosan zabálhatná a fikát az egyik sarokba. A többiek pedig… Nos, vagy már öregek egy ilyen hosszú hétvégéhez, vagy már sajnos nem élnek.

Vérfrissítés pedig nincs. A Demokratikus Charta ideje a Szárszói találkozókkal együtt lejárt…

Egyedül talán Szanyi Tibor lenne boldog az ingyen sör miatt, illetve csupán Heller Ágnes érezné őszintén jól csak magát. Kicsit napoztatná a hasiját a balcsiparton, megmutatná szexi topját és a klasszikus zokni vietnami papucs kombóját. De sajnos ettől az élménytől megfosztott idén minket Teddy. És félő, hogy végleg…

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: