Enyhítették a tízéves kisfiút megerőszakoló migráns ítéletét

Heves reakciókat váltott ki az osztrák bíróság döntése

MH – 2017.06.08.

Széles körben okozott Ausztriában megütközést, hogy az osztrák legfelsőbb bíróság enyhítette egy olyan migráns ítéletét, aki egy tízéves kisfiút erőszakolt meg egy bécsi uszodában. Az osztrák igazságügyi tárca visszautasította a jogerős bírósági ítéletet ért kritikákat.

 

A legfelsőbb bíróság döntése értelmében a migránst csak négy év, és nem hét év letöltendő szabadságvesztés büntetéssel kell sújtani. A 21 éves iraki esetében az elsőfokú bíróság a bűncselekmény súlyosságát nem vehette volna minősítő körülményként figyelembe, mivel az az adott, alkalmazott büntetőjogi tényállásnak eleve tényállási eleme volt. A büntetés enyhítése ezért az igazságügyi tárca szerint szakszerű és helyes volt, és nem elfogadható az adott ügyben eljáró bírók tevékenységének a kifogásolása. A négy év egy fiatal felnőtt elkövető esetében így is hosszú büntetésnek számít az igazságügyi tárca szerint.

Az ügyről és az ítéletről az osztrák lapok részletesen beszámoltak, és a bulvárlapok internetes oldalain igen heves állampolgári reakciók is érkeztek.

Az osztrák rendőrség megerősítette, hogy tavaly decemberben egy iraki menekült erőszakolt meg egy tízéves fiút egy bécsi fürdőben. A férfi a tízéves fiút a Theresienbad nevű bécsi fürdőben berántotta az egyik vécékabinba, és megerőszakolta. A rendőrség még a helyszínen őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt, aki bevallotta tettét. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a húszéves férfi, aki a balkáni útvonalon keresztül szeptember 13-án érkezett Ausztriába, a nyomozóknak azt mondta,azért követte el tettét, mert négy hónapja nem létesített szexuális kapcsolatot senkivel, és nem bírta tovább.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: