Nem félni?

Álláspont. Ismét ártatlan embereket gyilkoltak meg a műveltnek, okosnak, felvilágosultnak és módfelett demokratikusnak mondott Nyugat-Európában

Dippold Pál – 2017.06.06.

 

Nem tudni pontosan, hogy a most Londonban elgázolt és agyonszúrt áldozatok hányadikok a hasonló sorsúak százai közül. A világnak az a része, ahonnan, mi, kelet-közép-európaiak

szinte történelmünk kezdeteitől a tudást, a fejlődést és a szabadságot vártuk, degenerálódott. Kipusztították az ott élőkből a legalapvetőbb ösztönöket. Képtelenek megvédeni a saját életüket, kisebb-nagyobb közössé­geikről már ne is beszéljünk. Lassan már családok sincsenek, nem illik a liberális újmódi világba az úgynevezett hagyományos papa-mama-gyerekek családkép, gender van. Nemtelen emberek széttartó, kóborló csapatai.

A tartás, az a közösségi értékekre és érdekekre épített szerkezet, amelyet egykoron európainak minősítettek, eltűnt. Nem kis részben azért, mert diadalmasan végigvitték a vallástalanítást. Miután 2015 januárjában a francia provokátorújság, a Charlie Hebdo mindenki más mellett az iszlám követőit is vérig sértette, és ezért szétlőtték a szerkesztőségét, Európa vezetői ott vonultak a párizsi utcán: Je suis Charlie!

 

Érdekes, ezek a figurák az azóta történt sok terrorcselekmény után nem mászkáltak a papírjaikkal sem Brüsszelben, sem Berlinben, sem Párizsban, sem Londonban. Inkább behívták és Európában marasztalják a több tízezer, magát menekültnek álcázó, bizonytalan hátterű és személyazonosságú, nap­jainkra már nem is potenciális, hanem valódi terroristát.

A balliberális Európa ormótlan módon leckézteti Magyarországot azért, mert egyedüliként az uniós országok közül, nemcsak megpróbálta, hanem meg is állította a migránshordákat. Európa ezt nem érti, hiszen hivatalosan is hitehagyott, így mit tudna kezdeni az iszlám követőivel? Nem érti a vallás diktálta parancsokat családról, közösségekről és az összetartozásról sem. Képtelen elfogadni, hogy az a fennhéjázó és beteges világszemlélet, ami ma Európa balliberális részét jellemzi, a maga végtelenül kicsinyes másságkultuszával, az egyenlősdivel, ócska és öngyilkos provincializmus.

A magyar rendszerváltozás leginkább elkoptatott idézete Bibó István 1946-os írásából származik. „Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől… Közép- és Kelet-

Európa országai azért féltek, mert nem voltak kész, érett demokráciák, s minthogy féltek, nem is tudtak azokká válni.” Ha a mai, nyugati társadalmi formációkat kész demokráciáknak minősítenénk, hazudnánk. Mert igenis félni, tartani kell azoktól a gonosz szándékú euró­pai vezetőktől, akik sok száz ember elpusztítása után sem mérik fel tetteik következményeit. Ők is gyilkosok.

Európa töméntelen rendőrrel és katonával teli nagyvárosait végignézve Bibó István aligha mondaná azokat demokráciáknak.

Volt nekünk Európában egy nagyon okos emberünk, aki már 1978-ban tudta, hogy mit jelent nem félni: „Testvéreim! Ne féljetek befogadni Krisztust és elismerni az ő hatalmát! (…) Ne féljetek! Nyissátok ki, sőt tárjátok szélesre a kapukat Krisztusnak! Nyissátok meg az államok határait, a gazdasági és politikai rendszereket, a kultúra, civilizáció és haladás tágas birodalmát az ő megmentő hatalmának! Ne féljetek!” Karol Wojtyła, azóta már Szent II. János Pál a hit erejével szólt hozzánk. Úgy, ahogy ezt kétezer évvel korábban Jézus Krisztus tette: Ne félj, higgy!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: